za. jan 29th, 2022

Beste lezers,

Jullie mogen allemaal eens raden!

Sinds ik een jaar of 5 geleden, dus ergens in de prehistorie, begon met deze blog over hardlopen, marathons, sportvoeding, en allerhande serieuze onderwerpen, wat denken jullie dat de ALLERMEEST gelezen blog is?

Welke blog werd door duizenden lezers gretig verslonden?

Daar waar ik bij de andere, ernstige blogs soms op zoek moest naar wie ‘m niet had gelezen: m’n eigen moedertje of vadertje, mijn wettige echtgenote, dan wel mijn bloedeigen kindertjes?

Enfin, wij houden de lezers niet langer in spanning!

Juist. De ALLERMEEST gelezen blog de voorbije 5 jaar was die over “Sex voor of na de marathon?”
Dat is toch niet te geloven?!

Enfin, en dan zwijgen we nog over de indiscrete vragen die mij te beurt vielen in de nasleep van deze blogpost!

Uiteraard, het valt te lezen in élk handboek over marketing, en meestal reeds op bladzijde 1: “sex sells”.

Maar de vraag stelt zich: helpt sex om een snedige marathontijd neer te zetten?

Of is het juist een ideaal recept om een rampzalige marathontijd te lopen, lees, wegens de volkomen uitgeputte toestand?

Ik kan het de lezers verzekeren, dit vinden wij dan weer niet terug in de handboeken over marketing. Wij verwezen dienaangaande wél naar een onderzoek uit lang vervlogen tijden, en meer bepaald, het jaar des Heeren 2000, toen de London Marathon meer dan 2.000 deelnemers – in alle ernst – ondervroeg over hun specifieke gedragingen de dag en de nacht voor de marathon: of er dan nog enige aërobe dan wel anaërobe training plaats vond, tussen de lakens?

Waarbij twee zaken naar voor kwamen:

1) De meerderheid van deze 2.000 ondervraagden was mordicus tégen sex voor de marathon.

2) Edoch, de minderheid, dus diegenen die daags voor de marathon nog in de rapte een extra training afwerkten, die zeiden vlakaf dat zij een beduidend snellere tijd neerzetten dan gepland, dankzij de vele gelukshormoontjes die vrijkwamen tijdens en na de daad, etc.! (link)

Beste lezers, nu jullie weer!

Daar zou een mens z’n klomp nu toch van breken?

Je moet dus eigenlijk niet week in week uit urenlang trainen in het zweet des aanschijns, neen, één kleine maar fijne effort daags voor de wedstrijd, en huppakee, een Personal Best ligt voor het grijpen!

Wat denken jullie dààr van?

Het onderzoek stipte ook aan:

Van de ondervraagden geeft 30% aan dat het lopen van een marathon zijn of haar liefdesleven beter heeft gemaakt“.

De wakkere lezer kan daar zelf uit afleiden dat bij 70% van de ondervraagden de marathon-activiteiten hun fysieke liefdesleven koudweg gemold heeft.

De eerwaarde lezers, rampentoeristen als het zijn, immer belust op sensatie, zullen nu wellicht graag willen weten of deze blogger tot de eerstgenoemde 30% behoort, dan wel tot de betreurenswaardige 70%?

Daar kan ik helaas niet op antwoorden.

Ten eerste is dat een privé aangelegenheid.

En ten tweede, mijn liefdesleven wordt geheel en al bepaald door the one & only Kathelijne Verboomen.

Wanneer zij zegt, of beter geformuleerd, wanneer zij mij gebiedt:

“Dag bronstige tijger van me, kom hierrrrr, zeg ik u!”

Dan kan ik de lezers met de hand op het hart verzekeren dat het feit of er een marathon op komst is in de nabije toekomst dan wel in de zeer verre toekomst, van weinig tel is.

Voor zover mijn persoonlijke mening in deze omstandigheden dus van enig belang is, kan ik wel sharen met de lezers dat ik mij de dag en de avond voor de marathon graag focus op de marathon.

Wat betreft de Alpro Leiemarathon (link blogpost) van aanstaande zondag, kan ik wel zeggen dat ik dat kreng in gedachte al een keer of zes heb gelopen. Wat de totale trainingsarbeid deze week vlotjes boven de 250 kilometers tilt.

Ja, beste lezers, het zijn nu echt de laatste loodjes. Taperen, taperen, en nog eens taperen (link). En stilletjes beginnen stapelen, jochei.

Veel water drinken, en, onvermijdelijk, de rode bietensapkuur die stilaan begint, en die wij in één woord kunnen samenvatten als: eikebeik.

Van sex naar rode bietensap, ik denk eerlijk gezegd dat het tijd is om deze blog af te ronden.

Aan alle sportievelingen die dit weekend een halve of hele marathon voor de boeg hebben, of zij die een andere afstand verkiezen: véél succes en heel veel hardloopplezier, enjoy every minute of it, en u weze gewaarschuwd, zorg dat je niet al té uitgeput aan de start verschijnt! 🙂

Met sportieve groeten,

Peter

Geef een reactie