za. jan 29th, 2022

Dag beste lezers,

Alles goed met jullie?

Wat denken jullie, zullen wij eens terug gaan naar het prille begin?

Wel, in den beginne was er niets.

Wie mij niet gelooft kan het zelf nalezen, want het staat zo in de Bijbel:

“In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was woest en leeg, duisternis lag over de diepte, en de Geest van God zweefde over de wateren. Toen sprak God: Er moet licht zijn!, en er was licht. En God zag dat het licht goed was. God scheidde het licht van de duisternis, het licht noemde God dag, en de duisternis noemde Hij nacht, dat was de eerste dag”

Vervolgens gebeurde er nog vanalles, en in de maand mei van het gezegende Jaar des Heeren 2016 nam ik op een blauwe maandag contact op met Benny. Via Facebook.

Of hij mij eventueel, desgevallend niet wou coachen bij de marathonsport. Benny zal er wellicht het zijne van gedacht hebben, maar zei toch taktvol dat hij er over zou nadenken. En zo ging deze bal aan het rollen (blog & interview). In oktober 2016 was Benny dan pacer tijdens de beruchte marathon van Frankfurt (blog). Berucht, omdat ik het presteerde om de avond te voren een zak abrikozen te verorberen, geen zakje van 150 gram, maar een volledige XXL zak van ongeveer anderhalve kilo. Zonder in detail te willen treden beste lezers, dat is een bijzondere marathon geworden.

En nu zijn we dus 5 jaar verder.

Ik kan oprecht zeggen dat ik Benny dankbaar ben voor zijn begeleiding! Team Fischer is ondertussen ontzettend hard gegroeid, en dus leek het me een ideetje om de #RedArmy eens zelf aan het woord te laten!

Om te beginnen bij het begin, wat zouden hardlopers nu zijn zonder concrete doelstellingen?

1. Doelstellingen

Team Fischer is een grote en diverse groep geworden. “Onze Lieve Heer moet zijn getal hebben”, en dat merk je ook aan de doelstellingen die worden vooropgesteld: die gaan in diverse richtingen qua afstand, qua tempo, etc.

Algemeen:

 • “Gezond blijven en atleten helpen met hun PR” ( Steve )
 • “Een keer 5km onder de magische 20min zou mooi zijn, mijn 10 en 21km tijd verbeteren. Met wat progressie ben ik al heel content!” ( Braam )
 • “Blijven lopen & het tempo opbouwen, langere trails, …” ( Hannelore )
 • (Na blessure) Ik hoop dat ik voor het einde van het jaar terug een voorzichtige 5km zal kunnen lopen” ( Stefanie DG )
 • “Ik heb zopas m’n eerste 5k wedstrijd uitgelopen en kan misschien al dromen voor de 10k 🙄. Ik ben van 0 begonnen tot waar ik nu sta, en dat in enkele maanden tijd. Waarvoor dank, superheld!” ( Kathy )

Marathon:

 • Volgende maand m’n eerste marathon in Brugge uitlopen ( Sam )
 • “De Athora Marathon in Brugge( Michel )
 • “Ik wil de marathon van Brugge uitlopen. Ik droom van rond de 4u30″ ( Tina )
 • “Marathon Brugge onder de 3uur” ( Kris )
 • “De Marathon in Amsterdam( Dominique )
 • “De Marathon in Eindhoven onder de 2uur40min afwerken” ( Bjorn )
 • “Ondanks de nieuwe voordeur ondertussen, blijft m’n ambitie de marathon uit te lopen, Rotterdam!” ( Stefanie M )
 • “De marathon van Rotterdam( Bea )
 • “Ik hoop volgend jaar mijn eerste marathon te lopen (…)!” ( Joris )
 • Ik zou graag de 10 miles binnen het uur afwerken en mijn 1ste officiële marathon binnen 3uur willen afwerken” ( Jeffrey )

Ultra:

 • “Dit jaar wil ik graag finishen in de MDS (graag top 50), en in december wil ik de Bello Gallico (160km) doen” (Kenneth)
 • “Verder evolueren als een complete ultraloper. Dit jaar naast de geplande halve en hele marathons nog een pittige trail meepikken. Next Year de ultraloop samen met de zoon en rolwagen. En het mag zelfs nog iets meer zijn 😉” ( Mario )
 • “Laaaaaaaaaange afstanden weer oppakken. Mijn 45 km afgelopen weekend ging bizar lekker, ik kon nog gas geven op kilometer 43. Thanks to the coach en zijn schema!” ( Claudia )

Nieuwsgierig en weinig discreet als wij zijn, polsten we ook eens hoe de eerwaarde atleten zoal bij Team Fischer zijn aanbeland, en waarom zij deze stap gezet hebben?

2. Hoe belanden hardlopers bij Team Fischer, en waarom?

Ook hier is diversiteit troef.

Mond aan mond reclame was toch de voornaamste reden om aan te sluiten:

 • Kenneth: “Omdat ik veel positieve dingen had gehoord over Benny”
 • Mario: “Heel veel positieve dingen gelezen & gehoord over Benny. Uiteindelijk na de stap te zetten werd dit alleen maar bevestigd”
 • Bea: “Na een blessureperiode was ik op zoek was naar iemand die me kon helpen om verantwoorder te lopen, Stefanie gaf me de raad om eens bij Benny te polsen!”

Op een mooie 2de plaats, de drang bij velen om door te groeien in hun geliefkoosde hobby/passie:

 • Bjorn: “Ik was op zoek naar een gedreven coach die het maximale uit me kon halen!”
 • Jeffrey: “Ik wou het maximum eruit halen, en door loopkameraden ben ik bij Benny gekomen”
 • Stefanie M: “Ik modderde ik maar wat aan, zat op een plateau en hoorde toevallig via een collega over Benny. De vooruitgang die ik bij kennissen zag op strava die zich aangesloten hadden, trok me over de streep 🙂”
 • Kris: “Benny heeft me op de marathon van 3u45 naar 3u09 gebracht in anderhalf jaar tijd. En wie weet binnenkort onder de 3u! Ook op andere afstanden doet hij me tijden waar ik een jaar geleden alleen maar kon van dromen…!”

En ten derde, het brons, de nood aan een beetje structuur en motivatie/steun:

 • Inez: “Ik heb iemand nodig die mij zegt wat en hoe ik moet lopen, anders vind ik het na 5 km welletjes geweest. Ik was ook op zoek naar iemand die met je begaan is, en niet zo maar iets op papier zet”
 • Kathy: “Ik liep rond als een kip zonder kop als het ware, ik deed maar wat”
 • Sam: “Een op maar gemaakt trainingschema door een coach die je met raad en daad bijstaat”

Vervolgens was er ook een ernstige midlife-kwestie in het spel:

“Om mijn impulsieve midlife-inschrijving voor de marathon van Amsterdam tot een realistisch en haalbaar doel te maken” (Hannelore).

Tot slot spelen er ook (semi) familiale motieven mee, aldus Steve: “Benny ken ik al enkele jaren en na de triathlon zocht ik een motivator om me terug te doen lopen, en in Lowietje zijn wereld ben ik zijn opa 😂!”

Oh, en als kers op de (Belgische) taart moeten wij dan zeker onze Noorderbuur vermelden, the one & only Claudia:

“Ik volgde Benny al enige jaren op social media. Ik vond de teamkleding zo gaaf, en ik vroeg aan Benny of hij eventueel een Nederlandse in zijn team wilde.”

Ja, uiteraard, en zo is Team Fischer nu een internationaal team geworden! 🙂

Tot slot, nog de vraag wat de ervaringen zoal zijn, in Team Fischer … ?

3. Wat zijn de ervaringen zoal?

Om te beginnen zal de verdere groei van Team Fischer vermoedelijk tot massale migratie leiden, van noord naar zuid:

“Ik ga gewoon verhuizen😁!” (Claudia).

De schema’s en de bijhorende begeleiding worden ervaren als “pittig” en “aangepast”:

 • “Veel betere loper geworden dankzij de pittige schema’s van de coach 😂🤘” ( Kenneth )
 • “Je traint op een niveau dat bij je ambities past en je krijgt er een hele hoop toffe vrienden bij met de zelfde ambities” ( Michel )
 • “Trainingschema op maat, en een super toffe coach 😁!” ( Dominique )

Ook van belang is de wisselwerking:

 • “Een goede wisselwerking tussen een coach en zijn atleet is toch belangrijk. Tussen ons klikt het zowel op trainingsvlak als persoonlijk, we zijn ondertussen ook vrienden geworden 🙂!” (Bjorn)
 • “Ik kan altijd bij Benny terecht met vragen/onzekerheden. Hij antwoordt vrijwel meteen en kan perfect inschatten tot wat ik in staat ben” ( Inez )

Wat misschien nog het vaakst geanwoord werd, is de team spirit:

 • “Ik heb vooral veel nieuwe, toffe, en even gekke lopers leren kennen” (Mario)
 • “Fijne groepslopen, morele en logistieke steun bij de wedstrijden, en een prachtig groepsetentje!” (Steve)
 • “Een toffe bende die steeds blijft groeien, en waar de vraag “Hoe rap loop je?” een vraag is die nooit zal gesteld worden” (Kris)
 • “In de groep zitten allemaal toffe mensen en iedereen staat voor iedereen klaar” (Braam)
 • “De trainingen zijn steeds afwisselend en daar houd ik van. Nog een reden om bij Teamfischer aan te sluiten was om ook nieuwe contacten te leggen met andere lopers binnen de groep. De kustloop samen met de groep was een fantastische ervaring voor mij!” (Joris)

En natuurlijk is er het element van progressie die atleten ervaren, en de resultaten die daaruit volgen:

 • ( Sam ) “Door de goede schema’s en begeleiding behaalde ik de 3de plaats op de “One more loop” wedstrijd, dat had ik nooit durven dromen!” 
 • ( Stefanie DG ) “Met Benny haalde ik m’n Sixstarmedaille én liep ik een PR in Tokyo, en ik was eerste dame in leeftijdscategorie op de 5km van Dwars door Brugge een paar jaar geleden”
 • ( Jeffrey ) “Ik kan nu sneller herstellen en sneller lopen. Vroeger kon ik geen 2 dagen na elkaar trainen, nu soms 3 dagen na elkaar”
 • ( Stefanie M ) “Benny zijn werkwijze ligt mij goed. Het schema is soms een uitdaging, maar nooit onbereikbaar. Gevolg: progressie op zowel hartslag, afstand als tempo en blessurevrij”
 • ( Bea ) “Met de schema’s van Benny liep ik na een half jaar een PR op de 5 km, de 10 km en de halve marathon. Benny kan perfect inschatten welke tempo’s ik aan kan bij interval. Op voorhand denk ik vaak: “Oh nee, dat gaat nooit lukken”, maar dan gaat het toch 😁”.

Tot slot gaat het ook over persoonlijke groei:

“Ik heb veel bijgeleerd over mijn lichaam, manier van lopen, hartslag naar beneden, dankzij de steun en de schema’s van Benny. Lopen is voor mij de beste vitamine'” (Tina)

“Wat leer ik veel bij over hardlopen, de mens achter het lopen (elk zijn motivatie, elk zijn doelstellingen) … Dit is een boeiende stap op mijn persoonlijke pad!” (Hannelore)

Voilà, dat had ik zelf niet beter kunnen verwoorden.

Dit was het voor vandaag, hier gaan wij een frisse Sportzot op drinken! Santé!

Wie graag de avonturen van Team Fischer volgt, dit is de Facebook pagina – LINK: TeamFischer | Facebook, en wie graag meer informatie wil over de schema’s, over de begeleiding, over de kleding etc., één adres: Benny himself!

Met sportieve groeten,

Peter

 

Geef een reactie