ma. jan 31st, 2022

VLOGBeste lezers,

Goed nieuws! Dit wordt een érg korte blog. Want het is zaterdag, dan heb ik nog méér stress en werkdruk dan op een gewone werkdag.

M’n to do-lijst valt amper te overzien, vandaag. Met stip op nummer 1 stond “het gras afrijden”, maar gelukkig regent het pijpestelen, de Weergoden zijn ons voor één keertje gunstig gezind.

Op nummer 2 kwam “de Knack lezen”. Waarbij ik me een hoedje schrok, want het eerste artikel dat me onder ogen kwam, ging over de poes, als therapeutisch middel tot ontspanning & stressbestrijding. Zulks liet ik onmiddellijk aan Kathelijne weten, middels het letterlijk citeren van de titel:

“Van een poes aaien word je gelukkig”

Dat zal wel. Ten aanzien van Kathelijne wou ik dat graag bevestigen, mits de kleine nuancering: “Maar, lieve schat, ik vind wel dat de poes dat zelf ook graag moet hebben hé!”.

Ha ja. Anders word je misschien wel gelukkig door de poes te aaien, maar wordt de poes ongelukkig. Voor dat soort belangrijke nuances zouden ze in Knack wel ‘ns wat meer aandacht mogen hebben, vind ik.

20181110_114126Next. Er stonden vandaag maar liefst twéé trainingen op het programma, een eerste training van 15 km in de voormiddag, en ook een tweede training van 15 km, later op de dag.

Morgen is er de 20 km wedstrijd in Vossem, en ook een training van 10 km, zodat we dit weekend volume opbouwen.

Immers, op 25 november staat de Trail Olne – Spa – Olne op het programma, die bedraagt 70 km, tegen dan kunnen we maar beter wat kilometers op de teller hebben staan, zo luidt de redenering.

Over die trail gesproken, ik had nog wat vragen gesteld aan de organisatie, in het Engels, en die werden beantwoord, ook in het Engels, maar via Google Translate. Nou, om slapstick-toestanden te voorkomen, dan toch maar de antwoorden in het Frans!

What’s the idea behind this trail?

Pour répondre à un défi lancé par un participant à la “Diagonales des fous”.

What’s special about this trail?

Les frais d’inscription sont faibles (15 €), y compris 4 ravitos, une lasagne à la fin du cours, et parfois un cadeau.

Tous les participants sont égaux.

Il n’y a pas de prix.

How many people do you expect on 25/11?

+/- 700

How many editions have taken place?

2018 sera la 23ème édition

What are some of the most memorable moments in the history of this trail?

Le vainqueur de 2015 (Stijn Van Lokeren) qui a poussé la jeep de tête pour la faire redémarrer!

Are there special participants, people with a special background, or who participated a number of times?

Pol Celis, qui participera pour la 21ème fois à OSO, et qui totalise plus de 100 participations aux courses Olnoises!

Voilà.

20181110_114033Bij deze bent u dan ook weeral op de hoogte.

Enfin, en naar goede gewoonte wou ik nu graag een hele blog in het lang en in het breed vertellen over m’n training, van 15 km in het park van Tervuren, met Kathelijne aan mijn zijde en op de fiets, en ja, zowaar zou ik daar dan lyrisch van worden en de prachtige herfstkleuren omschrijven.

De gele bladeren die van de bomen zijn gevallen, de oranje, roestbruine bladeren die van de bomen zijn gevallen, en niet te vergeten, de rode bladeren die van de bomen zijn gevallen, en welke gemoedstoestanden die gevallen bladeren bij mij oproepen, en zo voorts en zo verder.

Maar zoals ik reeds eerder aangaf, het is zaterdag, een echte stressdag, en zo dadelijk moet ik vertrekken naar Antwerpen, om met Kathelijne naar meesterwerken van Rubens te gaan kijken, ten einde het gat in mijn cultuur enigszins te plamuren.

Dus dit keer, geen lyriek, en geen trainingsverslag, maar wel, zoals de jeugd van tegenwoordig dat doet, mits een blitse vlog, waarin wij het allemaal haarfijn uitleggen aan de eerwaarde lezer:

[wpvideo F2QVcBut]

Voilà.

Bij deze is iedereen op de hoogte, zonder dat ik er veel woorden heb moeten aan vuil maken.

Die videootjes en die vlogs, dat is me toch een wonderbaarlijke uitvinding, vinden jullie dat nu ook niet?

Nu hoorde ik gisteren wel dat de jeugd van tegenwoordig eigenlijk 3 uur per dag zou moeten bewegen, en slechts 1 uur per dag schermtijd zou mogen beleven. Nou, dan is mijn inschatting dat zij die richtlijn een beetje omgekeerd hebben begrepen. In mijn jonge tijd bewogen wij 10 uur per dag, en het halve uurtje schermtijd, per week, welteverstaan, bestond dan uit De Bereboot. Met Kapitein Brom, de stoere zeebeer die nergens bang voor was.  En Tante Neel, die haar held snoetepoet noemde.

Kent u die nog, de evergreen van Kapitein Brom? “Hossende haaien, wat zijn dat voor sakkerse streken?”

Toen juffrouw Suzanne me in de kleuterschool eens de wei in stuurde met een vervelend klusje, was dat m’n rake repliek. “Hossende haaien, wat zijn dat voor sakkerse streken!”. Nou, toen kon deze hossende haai een uurtje in de hoek gaan staan, dat was m’n beste keer niet.

20181110_114121Enfin, en dan waren er nog Brilbeer, een beetje kleinzerig van aard, de machinist van de Bereboot, en Maatje, de matroos van de Bereboot, die een oplossing voor elk probleem had.

Tot slot was er dan nog Lap de Lorrelaar, een immer vrolijke frans, een opgewekte zwerver die steevast in het zeemanshuis van tante Neel zat, en die steeds rondjes gaf zonder ze te betalen. Die Lap de Lorrelaar deed me toen vaak aan Alexander De Croo denken, herinner ik me.

Maar goed, zoals ik reeds schreef, de tijd dringt, het stressniveau bereikt ongekende pieken, en wij moeten dringend naar Antwerpen vertrekken.

Dus, schip ahoi maatjes, en een fijn, relax loopweekend voor iedereen!

Peter

 

2 gedachte over “Vlog”

Geef een reactie