wo. jul 6th, 2022

Laatste blogBeste lezers,

Dit wordt ‘m dan: m’n allerlaatste blogpost.

Toen ik het goed en wel besefte, werd ik er zowaar stil van.

Ik dacht aan de mooie momenten, hoe ik genoot van het schrijven, en glimlachend voor de pc zat.

En ik denk uiteraard aan de eerwaarde lezers, de ene zal al wat bedroefder zijn dan de andere, dat er nu geen blogs meer verschijnen, en hier en daar zal iemand zich wellicht aan een uitbundig vreugdedansje wagen.

Maar goed, het is niet anders. U hebt het vast ook wel gehoord, gezien, of gelezen: Agoria publiceerde een rapport waaruit zou blijken dat honderdduizenden jobs verdwijnen ten gevolge van de wild om zich heen grijpende robotisering. Op bladzijde 37 staat het met zoveel woorden:

“Zo zal de job van Blogger verdwijnen. Een tekstje schrijven van 700 à 800 worden, het spreekt voor zich dat een robot dat sneller en goedkoper kan, én vaak ook kwaliteitsvoller”.

Et voilà. Dit wordt dus m’n laatste blog, en dan neemt een volstrekt anonieme robot het van mij over.

Toen Kathelijne thuis kwam, zei ik, nog helemaal van m’n melk, Poezemie, wil je nu eens iets weten? M’n job als blogger is verdwenen. Obsolete. Van de ene dag op de andere. Een robot neemt het van me over!”.

Waarna Kathelijne de handen in de lucht stak, en juichte: “Joepie, joepie! Méér quality time voor ons!”, en aldus gebeurde het dat wij een uurtje vroeger naar boven trokken. Als de honderdduizenden wiens job wordt overgenomen door een robot, plots meer tijd krijgen voor romantiek, dan gaan we misschien nog een babyboom krijgen zoals we die nog nooit hebben meegemaakt.

Alhoewel “romantiek” en “kindjes verwekken” natuurlijk niet hetzelfde zijn, gaan ze toch vaak hand in hand.

Maar goed, van de ene dag op de andere is m’n opdracht als blogger dus foetsie. Zonder dat ik dat zag aankomen. Een beetje zoals de Arco-spaarders en hun zuurverdiende centjes, wou ik schrijven, maar dat is natuurlijk niet juist. Geld verdwijnt nooit, geld kan enkel van A naar B verschuiven. In de hele financiële crisis is er niet één euro verdwenen. Er is enkel geld verschoven. Véél geld, weliswaar. Wie de A’s zijn, dat weten we wel, maar wie de B’s zijn, daar is nog discussie over. Deze nog net niet gerobotiseerde blogger gokt op: “Voor een groot deel naar top executives die honderden miljoenen euro’s opstreken toen alles goed ging, en die, toen het iets minder goed ging, het over een onmogelijk te voorziene systeemcrisis hadden”.

Zo. Tot slot misschien nog een laatste praktische tip voor de eerwaarde lezers: breng uw kolenkacheltje nog niet naar het stort, hoe milieuvervuilend dat ding ook moge wezen, en vul het kolenhok bijtijds aan, want er wacht ons een barre winter. Van de zeven kernreactoren die ons landje rijk is, liggen er zes in panne.

Zes. Van de zeven. Dat er ‘ns ééntje het begeeft, ten gevolge van een betonscheurtje hier, of een mankementje daar, of omwille van een terrorist die toevallig aan een pasje was geraakt, daar kunnen wij gerust begrip voor opbrengen. Maar zes van de zeven reactoren die moeten worden stilgelegd? Dat lijkt wel een systeemcrisis. Volgens een niet nader genoemde politieke partij zou ons land nooit zonder kernenergie kunnen functioneren. Echter, nog één losse schroef in die zevende kernreactor, en het zal wel moeten. Mijn kroost is alvast verwittigd dat er deze winter regelmatig een dikke-truiendag op het programma staat.

Vorige week gaf ik Kathelijne nog een leuke suggestie mee aangaande haar verkiezingsslogan:

“Met Kathelijne Verboomen,

zal alles in orde koomen!”.

Voilà.

Als dat geen sterke kreet is.

Beste lezers, deze allerlaatste blog nadert zijn einde, en om u al een beetje te doen wennen aan de vanaf nu volgende gerobotiseerde blogs, alvast een klein voorproefje:

“Beste lezers, vandaag is deze robot gaan hardlopen in het park van Tervuren. Wat stond er een strakke wind, zeg. Niet te doen. Er stond een duurloop van 21 km op het programma, met 22 maal 500 meter aan 4:15 min/km en 250 meter recup, dat viel nog niet mee, bij 17 beaufort. Deze robot waaide bijna weg. Maar uiteindelijk is alles, mede dankzij Kathelijne Verboomen, in orde gekoomen. Ziezo, dat was het dan weer. Aangezien dit een gerobotiseerde, maar nuttige blog is, misschien nog snel de volgende twee tips: ten eerste, spreid uw centjes over verschillende banken, en beleg enkel in producten die u zelf begrijpt, en hoop dat uw bankdirecteur er dezelfde aanpak op na houdt. En ten tweede, investeer in groene energie, want het zal nodig zijn. Tot de volgende keer, de volgende blog staat geprogrammeerd op maandag 24 september, om 18u scherp. Als u vragen hebt, die kan ik helaas niet beantwoorden, want ik ben maar een eenvoudige robot. Met geautomatiseerde groeten, Robot 12RTZ34”.

Met sportieve groeten,

Peter

12 gedachte over “Laatste blog”
  1. Oh ik schrok echt van de titel.
    Ik vind het altijd leuk hoe makkelijk jij allerlei onderwerpen door elkaar verweeft met een beetje humor erbij. Dat krijgt geen robot voor elkaar zo’n boeiende afwisseling. Je niet hardlopende lezers strik je zo mooi tussen rondetijden en inspanningsbeschrijvingen door. De blog staat voor mij toch echt ver boven Instagram. Daar zei ik al dat het een straffe training vond 22! maal jezelf opdrijven.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: