di. feb 1st, 2022

Marathon KrakauBeste lezers,

Wat een heisa vandaag!

Omdat een chassidische jood niet graag handen schudt. Pff.

Ik schud ook niet graag handen. Wanneer mij de hand gereikt wordt, maak ik gewoonlijk ultrasnel de risico-analyse, en ja, als het moet, dan maak ik me er maar vanaf met een joviaal schouderklopje, of een ander, minder riskant alternatief.

En omgekeerd, oh, de gruwel, als je tijdens het handen schudden merkt dat de zaak niet pluis is. Klamme handjes. Iew. Of nog erger, plakhandjes. Noem mij eender welke reden waarom iemand plakhandjes zou hebben, en voorwaar, ik voorspel het: een hygiënische kwestie zal het niet zijn.

Nu, zoals u weet is dit een politiek volstrekt neutrale blog, dus wij doen geen enkele uitspraak over wie er gelijk heeft en wie niet, en wij zijn het zeker niet steeds eens met die meneer Berger, en wel integendeel. Als hij wél handen schudt met mannen, maar niet met vrouwen, dan kan ik het alleen maar diametraal oneens zijn met hem. Als een dame mij de hand wil schudden, of vooruit dan maar, als zij een bees wil geven, dat zit meestal wel snor. Figuurlijk gesproken, dan. Maar bij mannen die mij de hand willen schudden koester ik toch af en toe een ernstig voorbehoud. Als ik me bij sommige heerschappen afvraag waar de hand in kwestie de voorbije 48 uur zoal gezeten kan hebben, dat zijn geen vrolijke gedachten.

Ach.

Krakau 6 kmDe Marathon van Krakau komt dichtbij. Nog vier keer slapen. De 18de marathon.

Normaliter schrijf ik nu een terugblik op de voorbije trainingsperiode.

Af en toe gaven lezers mij dan de – al dan niet subtiele – hint, dat ik daarbij misschien iets te breed van stof ben.

Nou, dan hebben wij goed nieuws! Sinds de Marathon van Rotterdam, heb ik welgeteld één week uitgerust, en daarna een paar keer getraind. Daar gaan we dus snel over uitgepraat zijn.

Enkele hersteltrainingen.

En recentelijk, een pittige training:

“18km duurloop, met 4km WU + 3km @ 4:05 + 1km rustig + 2km @ 3:50 + 1km rustig + 3km @ 4:10 + 4km CD”.

training KrakauDat ging wel goed.

Vandaag nog “one for the road”. Een training van 12km, met 2 x 3km @ 4:08, en met 1km aan 4:04.

Zo.

En nu gaan we moeten zien hoe het gaat zondag. Veel heb ik nog niet gehoord, van de Marathon van Krakau.

Op een bepaald moment begon ik me ernstig zorgen te maken, en vroeg ik me af of die hele marathon nog wel door zou gaan.

Maar Bart (“Speelse Bever”) bevestigde het: the show is on.

Marathon KrakauDat is toch een verschil met bv. Rotterdam, waar de deelnemersgroep op Facebook duizenden leden telt die dagelijks lieten weten hoe de vlag erbij hing: “Goed getraind!”, of soms ook, “Slecht getraind!”, of “Ik hoop écht dat mijn schoonmoeder een slechte tijd loopt, dat heeft ze verdiend!”, en dies meer.

Zo nam ik de vrijheid om een berichtje te sturen naar de voorzitter van de Marathon van Krakau, ene Igor. Met de suggestie dat hij nog een beetje werk heeft, inzake community building.

Waarop de brave man mij dankbaar lieten weten: “Peter, thanks a lot for your great advise. Really, we are looking forward to meeting you in real life, here in Cracovia, so that we can shake hands!”

Zeker. En hopelijk is een schouderklopje ook goed! 🙂

Met sportieve groeten,

Peter

6 gedachte over “One for the road”
  1. Vooral veel plezier met je bonusmarathon. De afwisseling tussen evenementen en ‘loopjes zonder heisa’ is juist mooi. Ook die tussen topfocus en ‘kijken naar hoe het die dag gaat’. Ze hebben een Facebookpagina in ieder geval. Aan jou om er een ‘vind ik leuk’ van te maken. Succes en groetjes,
    Dorothé

Geef een reactie