zo. jan 30th, 2022

Actief HerstelBeste lezers,

Onlangs ging ik een kostuum kopen.

Het vestje zat me prima, als gegoten. De broek daarentegen, dat was euhm, een ander paar mouwen.

Die knelde behoorlijk. De verkoper, een sympathieke bonestaak van half mijn leeftijd, ruim 2 meter lang, en ongeveer 42 kilogram, droog aan de haak, vatte het als volgt samen: “Oei, dat spant nogal aan uw dijen. Die zijn toch wel érg fors”. En een tweede verkoper voelde zich geroepen om er een flinke schep bovenop te doen: “Oh, en aan de bips van meneer, daar spant het ook, hoor!”

Nou. Bruusk draaide ik me om, en ik wendde me tot Kathelijne, steeds mijn hoop in bange dagen: “Zeggen die pipo’s nu dat ik een dik gat heb, of wat?”

Waarop Kathelijne mij een warme glimlach schonk: “Neen hoor, de heren complimenteren jou alleen maar met je atletische gestalte!”

Nu vraag ik u, beste lezers, de eerstvolgende keer dat u aan iemand hebt uitgelegd dat er maar twéé mogelijkheden zijn, oftewel dat het textiel dat hij of zij draagt iets te miniem is, oftewel dat zijn of haar bips nét iets te ruim van vorm lijkt, dan mag u mij per kerende even laten weten in welke mate het als een mooi complimentje werd opgevat?

6 kmGoed. Ondertussen herstellen wij verder.

Eerst een voorzichtig testloopje van 6 km.

Alles leek nog heel te zijn.

Oef.

En zo zijn we weer van start gegaan. De theorie en de sportwetenschap zeggen dat je na een marathon best een week volledig rust. Dat lees je toch vaak.

Maar dat kan ik dus niet.

Vroeger probeerde ik het, om na de marathon een hele week te rusten. Echter, na een verdacht klein aantal dagen suggereerden de mensen in mijn nabije omgeving dan dat het misschien toch maar ‘ns tijd werd voor het eerste duurloopje.

12 km park tervurenIk geloof nogal in actief herstel.

Rustig terug beginnen wandelen/joggen, en hopen dat alles het houdt 🙂

Gisteren stond er een duurloop van 12 km op het programma.

Af en toe deed ik een kleine versnelling. Die versnellingen stonden helemaal niet op m’n schema, dus hopelijk leest Benny deze blog niet.

Ik wou opnieuw die 4:15 min/km voelen, het bewuste Sub 3-tempo. Daarbij stelde ik vast dat je van dat tempo écht wel moe wordt. Damn. Filosofisch dacht ik na over het concept “pijn”. Ben ik bereid om 3 uur lang intense pijn te ondergaan? Je hand regelrecht in de vlam van een kaars houden? Hmm. Pijn hebben, het is toch niet echt m’n specialiteit.

Enfin, ik liet aan Benny weten dat alles goed ging.

6 km park vandaagVandaag stond er niets op het programma, maar het was sterker dan mezelf, dus snel snel, gauw een vluggertje in het park.

6 kilometer, een heel fijne training, onder een stralend zonnetje.

Nu is het de bedoeling om enkele pittige trainingen te doen.

Daarbij dacht Benny aan trainingen genre:

“4 km inlopen, 3 km aan 4:15, 1 km rustig, 2 km aan 4:00, 1 km rustig, 3 km aan 4:15, en dan, voor de sport, nog 4 km uitlopen”.

Daarna valt het te bekijken wat aangewezen is, daar in het verre Krakau.

20180410_130405Voilà.

En een mens moet vooruit denken, natuurlijk.

Voor het najaar begin ik stilaan te denken aan Eindhoven.

Marathons in Nederland vind ik heel fijn, Amsterdam, Meerssen, Rotterdam, stuk voor stuk waren dat heel leuke ervaringen.

Eindhoven heb ik nog nooit gelopen, ik hoorde daar al veel positieve geluiden over.

Oh. En voor we het vergeten, nu richten we ons ook op Sunday Runday. We hebben zonet een workshop met Polar aangekondigd, u leest er hier alles over:

https://sundayrunday.blog/2018/04/13/polar/ !

Voilà.

Tot de volgende, en een sportief weekend, iedereen!

Met sportieve groeten,

Peter

9 gedachte over “Actief herstel”
  1. Rust roest voor mijn gevoel, maar na een marathon toch eerst neit meer dan fietsen en zwemmen. Jouw 2 marathons in 3 weken vind ik erg gedurfd. Ik deed er ooit 2 op 5 weken en dan de 2e met het doel alleen uitlopen. Succes met al je loopvoorbereidingen.
    Groetjes,
    Dorothé

  2. Leuke blog! Ik moest vooral weer lachen om de volgende passage:”na een verdacht klein aantal dagen suggereerden de mensen in mijn nabije omgeving dan dat het misschien toch maar ‘ns tijd werd voor het eerste duurloopje.” Klinkt verdacht bekend in de oren. En wat het kostuum betreft, als je hardloopkostuum maar goed zit dat heb je toch grotendeels van de tijd aan toch 😉

Geef een reactie