vr. jan 28th, 2022

89Beste lezers,

Vandaag stellen wij graag aan u voor: Delphine.

Een straffe jonge hardloopster, die Delphine.

Zij stond mee aan de wieg van de gloednieuwe Marathon van Gent.

De eerste editie in 2017 was grand cru, en wij tellen nu al af naar de tweede editie, op 28 oktober. Hier vind je alvast het (mooie) parcours: link.

Geloof het of niet, maar met een tikkeltje geluk, komt Delphine misschien naar Sunday Runday in april!

Enfin, “met een tikkeltje geluk”, het is te zeggen. Als wij het goed begrepen hebben, dan moeten de ouders van Delphine nog een klein duwtje in de rug krijgen. Dus bij deze, wij dachten, als ALLE lezers van deze blog nu eens een vriendelijk emailtje bezorgen aan mama_en_papa_van_Delphine@hotmail.com, met de uitdrukkelijk wens om Delphine te laten deelnemen aan Sunday Runday, ter bevordering van haar sportieve progressie? Ik zie niet direct in, hoe die brave mensen de wens van honderden lezers zouden negeren?

20180315_174427461_iOSAls zij de honderden emailtjes toch negeren en als deze ludieke actie eindigt met twee weken huisarrest, dan wil ik mij graag bij voorbaat reeds verontschuldigen, het was echt waar goed bedoeld.

Vorig jaar nam ik deel aan de Marathon van Gent, en niet alleen de marathon zelf was een topervaring, ook de voorbereidende groepstrainingen waren erg leuk.

Honderden lopers kwamen daarvoor op de been. En bijna allemaal uit regio Gent.

Héérlijk. Dat dialect alleen al. Als ik plat Gents hoor, dan denk ik steeds, misschien bestaat God dan toch.

Toen ik eens een scheve opmerking maakte over de Gantoise, werd deze sneer mijn deel:

Ierre, poempe dertien geeft uuk nog ne kier woater“.

Zoveel verbale kracht & taalkundige virtuositeit, wie kan daar tegen op?

Ik niet.

Af en toe moest ik trouwens eens goed nadenken. Toen mij door een medeloper gewezen werd op de mooie, atletische benen van een voorbij snellende hardloopster, moest ik toch eens diep nadenken wat er nu precies bedoeld werd met de uitdrukking, “euren eksternest hangt precies uuge in den buum“, maar uiteindelijk viel het kwartje.

Screenshot_20170505-134602Beste lezers, over Delphine kan ik nog urenlang vertellen. Allemaal positieve zaken, natuurlijk, maar weten jullie wat, wij gaan haar vooral zelf aan het woord laten!

Negatieve zaken gaan wij u zowieso niet vertellen over Delphine. OK, misschien is er één klein aandachtspunt, zij is supporter voor Club Brugge.

Enfin, niet getreurd, een supporter voor Club Brugge, dat kan in de beste families voorkomen. Aan ons om daar op een zorgzame manier mee om te gaan, vol barmhartigheid, en met naastenliefde.

Hier gaan we.

1. “Ik doe aan hardlopen sinds …”

“Sinds 2013. Tijdens mijn zevende jaar Integrale Veiligheid kreeg ik 2 uur atletiek per week, en toen begon ik met lopen. Sinds 2014 doe ik ook mee aan wedstrijden.”

20170831 1 (7)2. “Wanneer ik niet aan het hardlopen ben, dan …?”

“Dan probeer ik de Ghent Marathon de leukste en mooiste marathon van het land te maken, dan ga ik supporteren voor mijn lievelingsploeg Club Brugge, en dan ga ik graag eens uit, dan ga ik zwemmen, en dan geniet ik van het leven.

Als er dàn nog tijd overschiet, dan studeer ik …”

3. “Mijn favoriete hardloop afstand en terrein zijn …?”

“De 5 km, omdat ik graag alles geef wat er in me zit. Gaan en blijven gaan. Het is de afstand waar ik al eens het podium mee haalde. Ook de halve marathon, omdat ik vroeger nooit gedacht had dit ooit te lopen, en dit nu vlot loopt. Daar ben ik best trots om.”

4. “Mijn favoriete training is …?”

20116971_876013432545615_4551396958149618262_o“Onze weerstandstrainingen van Club365 op dinsdag. Omdat deze veel variatie hebben: sprintjes, skiberg, plank, strand, …

Dit is een leuke video van een training:

https://www.facebook.com/GhentMarathon/videos/283860362087251/

Tijdens de zomer belanden we vaak in de vijver van de Blaarmeersen voor cooling down, altijd leuk.”

5. “De essentie van hardlopen is …?”

“Fun beleven, en af en toe eens een PR halen is ook altijd leuk. En natuurlijk het samen lopen en trainen met vrienden.”

6. “Mijn meest memorabele hardloopervaring is …?”

69b“Mijn absolute hoogtepunt was  mijn eerste marathon en de voorbereiding er naartoe.

Ik had nog nooit eerder meer dan 10 km gelopen en door een project voor het goede doel van Stefaan Engels, Marathonman en mijn coach, ging ik plots in een paar maanden tijd van 10 naar 42 km.

Het voelde goed en zo goed dat ik beetje bij beetje een stapje verder kon gaan. Ik liep die marathon in 4 uur en 37 minuten.

Acht toeren rond de Watersportbaan is niet te onderschatten, dat was vooral mentaal lastig. Het grote voordeel was wel dat ik elke 5 km de supporters passeerde, die me een enorme boost gaven.

Het gevoel aan de finish was een echt kippenvelmoment: al mijn vrienden stonden te wachten aan de finish, zelf vrienden die niks met lopen te maken hadden waren afgekomen en dat deed me zoveel deugd en ontroerde me. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik de foto’s en filmpjes herbekijk. Ik ben Stefaan enorm dankbaar dat hij me steunde en uitdaagde om die marathon te lopen. Zonder zijn woorden “Ooit loop jij een marathon, jij kan dat!”, was ik er nooit eraan begonnen.”

7. “Mijn meest gênante loopervaring is …?”

ieper“Hmm, ik heb nog niet echt een genante ervaring gehad.

Wel al een zeer pijnlijke ervaring.

Ik heb ooit de stoep van zeer dichtbij gezien tijdens een wedstrijd.

De finishfoto spreekt boekdelen.”

8. “Mijn favoriete hardloopitem is …?”

“Mijn sporthorloge, al is dat een dubbele. Eens lopen zonder je tijd in de gaten te houden kan ook heel leuk zijn.”

9. “Ik weet wel wat te vertellen over …?”

“Dingen organiseren is misschien wel een specialiteit van mij, bijvoorbeeld samen met onze club op verplaatsing gaan lopen. Sommigen noemen me zelf ‘de regelaar’. Ik ga graag met onze groep weg en ben dan ook vaak de eerste die voorstelt om ergens samen naartoe te gaan, voor loopactiviteiten of andere leuke dingen. Onze clubweekends dit jaar in Cadzand en Parijs voor de halve marathons waren de max!”

10. “Mijn belangrijkste tip voor hardlopers …?”

“Gewoon genieten van onze zalige sport, en alles komt vanzelf. Op het gemak opbouwen als je naar langere afstanden wil gaan. Variatie in je trainingen steken, ik zwem af en toe en dat helpt ook conditioneel!”

11. “Ik kijk naar Sunday Runday want …?”

“Ik vind het leuk vind om ervaringen te wisselen met andere lopers en andere lopers te leren kennen. Samen lopen maakt nog leuker!”

Voilà.

Dankjewel, Delphine.

En tot op Sunday Runday!

Wil jij er ook graag bij zijn op Sunday Runday, schrijf dan hier in?

https://sundayrunday.blog/inschrijven/

Met sportieve groeten,

De Sunday Runners

Geef een reactie