zo. jan 30th, 2022

Beste lezer,

Houdt u ook zo van Lazy Sundays

Zo ja, dan heb ik slecht nieuws voor u.

Binnenkort is het weer Sunday Runday, en dan doen we niet aan langslaperij.

Zondag 29 april, kruis het alvast aan in uw gezinsagenda, zodat we misverstanden, dubbele boekingen, en ambras en miserie aan het thuisfront vermijden!

In de taal van Shakespeare: Save the date! 

Voor de ochtendmensen onder u: een klein vreugdedansje is toegelaten. Voor wie chronisch aan ochtendhumeur zou lijden: u krijgt er wel een héél mooie zondag voor in de plaats. En wij zorgen voor sloten koffie.

IMG_20180224_100621.jpgVorige jaar, op de memorable, gezegende dag des Heren 10 december, deden wij dit voor de eerste keer.

Met een select groepje hardlopers kwamen wij samen in Jezus-Eik, om elkaar te ontmoeten, om uitgebreid te keuvelen en te kwebbelen over hardlopen, en om iets bij te leren over sportvoeding en aanverwante onderwerpen.

Oh, en om af te zien in een core stability sessie.

En tot slot, wat had u anders gedacht, om te genieten van een wondermooie duurloop in het Zoniënwoud. Over deze eerste editie leest u een verslagje in de blogs van Anneke (“Sunday Runday! – een dag vol inspiratie”), Sandra (“Sunday Runday”), en Linda (“Sunday Runday 2017”).

IMG_20171210_102248911.jpgOok Bart schreef er een blog over: “Sunday Runday, wat een belevenis”. De alias van Bart luidt Speelse Bever, en wij laten graag in het midden of die bijnaam iets met hardlopen te maken heeft, of zijn oorsprong elders kent.

In ieder geval was Speelse Bever zo enthousiast, dat hij het event dit keer mee organiseert, samen met Lien en ondergetekende. Welkom aan boord, Bart!

Verandering van spijs doet eten, en aldus hebben wij het Zoniënwoud keihard gedumpt. In de plaats komt dit keer Grimbergen, parel in de Groene Rand. Al hardlopend verkennen wij de streek, de Abdij, het Prinsenkasteel, en enkele eeuwenoude watermolens … Ideaal om tot rust komen, tussen de bossen en de Brabantse kouters! Genieten van een deugddoend lentezonnetje.

Zo valt te hopen.

Alvast even de vier workshops die gekend zijn:

1. Sportvoeding – deze workshop wordt gegeven door Renata Rehor, van“Food2Run”. Zoals Mrs Curly het omschreef: “Renata is een kick ass dame die marathons loopt èn een kookboek op de markt bracht voor hardlopers. Echter, ook niet-hardlopers kunnen hier volgens mij hun zin wel in vinden. Het zal wel moeten, want vanaf nu zal er hier regelmatig een gerecht uit haar boek op tafel komen waar mijn huisgenoten ook van zullen mee-eten. Willen of niet. Nèh”

2. Core stability – deze workshop wordt gegeven door Dieter De Bie. In een eerdere blog over Dieter vertelt hij over het belang van krachttraining:

Krachttraining (2)“Specifieke krachttraining is eigenlijk een onderschatte factor bij duursporters. Krachttraining is nochtans van onschatbare waarde als je blessurevrij wil lopen. Door de juiste krachttraining en prikkeling van de spieren zullen deze sneller en efficiënter aangestuurd worden, wat voor méér power zal zorgen. Het lijk wel of er dan minder energie moet verbruikt worden om het lichaam voort te bewegen. Een goede core stability zal zorgen voor een correcte krachtoverbrenging van boven- en onderlichaam. Hierdoor zal je tijdens lange duurtrainingen of wedstrijden minder snel gaan compenseren, zo zal je de juiste loopstijl veel langer kunnen volhouden”.

Opgelet – tijdens deze workshop gaan we (héél) aktief aan de slag! 🙂

3. Weerbaarheid en veerkracht  deze workshop wordt gegeven door Dominiek De Meulemeester.

1Lien schreef er eerder deze blog over: “Gezonde geest & een gezond lichaam”.

“De mooiste momenten liggen zelden in materieel bezit, maar in ervaringen. Ik ben net terug van Kangerlussuaq in Groenland, waar ik met Dixie Dansercoer het project Trail Run Expeditions ging finetunen. De eerste dag liepen we 40 kilometer door de wildernis bij temperaturen tot -17°C in de sneeuw. De dag erna liep ik langs de Ice Sheet, de tweede grootste ijsmassa op onze planeet. Wat een gevoel! Dat valt moeilijk in woorden te vatten…”

4. Breathe & move – deze workshop wordt verzorgd door Dirk Van Spitaels.

Dirk is ultraloper, en is daarbij actief in “adventure racing”.

Daarnaast heeft Dirk een project opgestart rond “Breathe & Connect”.

In een blog over Dirk, vertelt hij als volgt: “Ons project Breathe & Connect is voortgekomen uit de ervaringen die ik heb opgedaan bij het sporten. Het draait vooral om de energie in je lichaam zo efficiënt mogelijk in te zetten. Je moet je dus niet alleen fysiek voorbereiden, maar evengoed, en eigenlijk belangrijker, mentaal”.

Nu. We gaan natuurlijk niet àlles op voorhand prijsgeven.

IMG_20171210_161711.jpgEen aantal workshops houden we graag nog even top secret.

Daarnaast zijn er ook twee Mystery (Top) Runners. Zoals de naamgeving doet vermoeden, kunnen we ook daar nog niet veel over kwijt.  Geduld is een mooie deugd, moet u maar denken.

Ha. Ook nieuw bij deze tweede editie, maakt je er graag ineens een weekend van, en nodig je graag je wederhelft uit voor een weekendje quality-time? Dat kan! Overnachten doe je dan in het historische Hotel Abbey.

Ziezo.

Op deze website vind je meer informatie, en hier kan je ook inschrijven:

https://sundayrunday.blog/

Doen!
Met sportieve groeten,

Peter

2 gedachte over “Sunday Runday – again!”

Geef een reactie