vr. jan 28th, 2022

InterviewPDG: Dag, meneer Coucke! Alles goed met u? Wat fijn om u hier te mogen ontmoeten! U bent al wezen hardlopen, zie ik. En in welk een fris, fleurig & kleurig plunje hebt u zich gehuld!

MC: (bloost) Dankuwel, dankuwel!

PDG: Enfin, toch héél kleurig hé. Doet dat geen pijn aan uw ogen?

MC: Mja. Ons Nathalie heeft nogal een extravagante smaak, op vestimentair gebied. Nu ben ik zelf ook niet graag de grijze muis van de hoop. Enfin, ik ben dus inderdaad al even wezen hardlopen, zo kon ik me al een beetje mentaal voorbereiden op dit interview! Heerlijke training. Voor de eerste keer heb ik twee kilometer gelopen. Alstemblieft! Ik heb het juist op twitter gegooid, zie. #Breaking2!

PDG: Oei. #Breaking2, dat is al in gebruik, vrees ik. Door drie lopers die de marathon in minder dan 2 uur hebben proberen te lopen. Op 25 seconden na is dat nog bijna gelukt ook!

MC: Tja, jammer. In dat geval is #Breaking2 dus nog beschikbaar, voor mij.

PDG: OK, ook goed. En avant. Hoe stelt u het? Wat las ik nu allemaal, in de krant?

MC: Dat weet ik niet?

PDG: Wel, ik las dat de kloof tussen rijk en arm plots een heel stuk kleiner is geworden, in België! Volgens De Tijd ontvingen de rijkste mensen in 1990 ruim 9,2% van het nationale inkomen, en in 2013 nog slechts 8,3%.

MC: Dat is straf! Hoe weet jij dat allemaal, eigenlijk?

PDG: Het stond in De Tijd. Nu, helemaal juist is dat volgens mij niet. Die zogenaamde rijken hebben eigenlijk maar 8,3% in handen, en de anderen, de arme mensen zeg maar, die zouden dan 91,7% van het nationale inkomen in hun bezit hebben. Als we eerlijk zijn, dan moeten wij het dus omdraaien? Die met 91,7%, dat zijn eigenlijk de rijken, en die met 8,3%, dat moeten we dan de arme stakkers noemen, toch?

MC: Ha ja! Natuurlijk. Nondepiep. Zo had ik het nog niet bekeken. Tjonge. Jij bent ook geen uilskuiken zeg. Dingske, euhm, hoe heet jij ook alweer?

PDG: Peter, meneer Coucke. Welja, dat zeiden mijn leraars dertig jaar geleden ook al, tegen mijn ouders dan nog: “Meneer, mevrouw, wij moeten het zeggen gelijk het is, aan zijn verstand zal het niet liggen, maar die attitude, daar is nog véél werk aan”.

MC: Ach, wat zou het. Op school deugde ik ook niet, hoor. En kijk eens hoe rijk ik nu ben?

PDG: Ja, dat is waar. En, hoe gaat het met KV Oostende? (Gniffelt) Dik verloren tegen KV Mechelen vorige week?

MC: Pff. Zwijg stil. Een ander onderwerp, graag.

PDG: Wel, aan uw enthousiaste tweets zal het niet gelegen hebben! U schreef tijdens de rust: “Komaan @kvoostende, alles geven in 2e helft, we kunnen beter! Komaan @KustboysKVO, schreeuw ze derop en derover!”. Nu, dat is dan toch een beetje tegen gevallen … ?

MC: Ander onderwerp, zei ik!

PDG: Okay, okay. Nu ja, dat je tegen een wereldploeg als KV Mechelen verliest, dat is geen schande, vind ik. Maar tegen Moeskroen? Allez. Die mensen hadden al drie maanden niets meer gewonnen?

MC: Zeg, Peter, ik zei toch: ander onderwerp! Ben jij Oostindisch doof of zo?

PDG: Volgens Kathelijne: af en toe. Als het mij uitkomt. Enfin, ik wou je graag nog een vrijblijvende suggestie aan de hand doen: misschien moet u toch maar eens van trainer veranderen? Maar goed. U wil graag van onderwerp veranderen, merk ik. Terug naar het hardlopen dan. Sinds wanneer hebt u de microbe te pakken?

MC: Recentelijk. Start2Run, nog kalmpjes aan. Maar ik heb grootse ambities! (Mysterieus) Maar daar kan ik nog niets over zeggen.

PDG: Allez! Meneer Coucke, de lezers zitten nu echt op het puntje van hun stoel! Kan u een tipje van de sluier oplichten?

MC: Wel. Ik ga alle grote marathons in Europa opkopen, en ik ga die op de kaart zetten! Internationaal uitbouwen. Professionaliseren.

PDG: Echt? Amai. En wat is dan de bedoeling?

MC: Ha. Wel. Ik ga ook de 30 beste hardlopers ter wereld kopen. Begrijp je? En als er dan een grote marathon wordt gelopen, neem nu in Londen, wie denk jij dan dat er gaat winnen, Peter?

PDG: Euhm, ik zou m’n centjes inzetten op Eliud Kipchoge.

MC: Ja! Neen! Enfin, dat is al eender! Ik bedoel, de kans is dan toch 99.99% dat het één van de lopers uit mijn renstal zal zijn, niet? Dus in feite win ik dan altijd, hé! Heb je ‘m? Een gouden formule, als je het mij vraagt. Dat is wat anders dan met die voetballers. Dan spendeer je nondepiep een half fortuin aan topspelers, en dan slagen die er nog in om helemaal achteraan in het klassement te gaan kamperen.

PDG: Nu begint u er zelf over?

MC: Sorry.

PDG: Niet erg, niet erg. Maar let wel goed op, want af en toe verschijnt er toch eens een onbekende debutant op het podium!  Dat is dan een beginneling waar nog nooit iemand van gehoord heeft.  Dan sta je wel mooi voor schut hé, met je 30 raspaardjes.

MC: Ach, dat zal wel niet vaak gebeuren?

PDG: Tut tut. In september nog. In Berlijn. Iedereen dacht dat het tussen Eliud Kipchoge, Wilson Kipsang en Kenenisa Bekele zou gaan, maar Guye Adola, een 26-jarige debutant uit Ethiopië liep z’n eerste marathon, en het scheelde geen haar, of hij was nog gewonnen ook! Miraculous !

MC: Ola. Goed dat je het zegt. Guye Adola. Het staat genoteerd.

PDG: Misschien nog een laatste vraag, meneer Coucke. Als u zelf gaat hardlopen, wat is dan uw favoriet muzieknummer?

MC: Ha, awel, dat liedje van Steve Tielens hé! (Enthousiast) “… Het is weer Couckenbak, het is weer Couckenbak, bij ieder feestje gaat hij uit zijn dak! …”

PDG: Ja, euhm, wel, wat ik eigenlijk bedoelde, was …
MC: “… De hele wereld kent zijn naam! Hij geniet van roem en faam! De koning, de keizer, de admiraal! …”
PDG: Okay, okay. Goed. Ik heb al te veel van uw tijd genomen, ik vermoed dat u nog een drukke agenda hebt. Alleszins bedankt voor dit fijne interview! En nog veel succes met KV Oostende, wij branden een kaarsje voor een behouden tweede seizoenshelft!
MC: Graag gedaan, en loop ze! Vele groeten aan uw lezers!
PDG: Doe ik. Ciao!

2 gedachte over “Interview”

Geef een reactie