wo. okt 13th, 2021

Marathon Meerssen (3)Beste lezers,

Bij de marathon van Meerssen zijn ze mij te snel af geweest. Enfin, ofwel hebben zij héél kort op de bal gespeeld, ofwel was ik aan de trage kant, dat laten wij graag in het midden.

In ieder geval, ik was dus zinnens om in het lang en in het breed te omschrijven hoe het er aan toe ging, daar in Meerssen. Mits prachtige, maar breed uitgesponnen en uitwaaierende zinnen & gezapig meanderende paragrafen, wou ik een verfijnde, pointillistische impressie geven van het hele gebeuren.

Maar goed, nét toen ik de digitale ganzenveer ter hand wou nemen, verscheen er een filmpje op het wereldwijde web dat het loopgebeuren in Meerssen en de fijne, warme sfeer prima weergeeft: dit is de link naar het filmpje. U bekijkt het maar eens rustig op uw gemakje, als u eens heel veel tijd heeft en écht niet weet wat te doen.

In ieder geval, als u mijn bescheiden mening zou vragen, en anders ook: de marathon van Meerssen was echt een juweeltje. Klein, maar erg fijn. Geen duizenden lopers aan de start, maar knus en gezellig.

Waar vindt u een marathon waar er voor, tijdens en na de marathon vlaai te verorberen valt?

dreamteamEn wat een prachtig parcours! Zulk een mooi toertje, van 10,5 km. En dan de rijkelijke dosis hoogtemeters! Wat was dat een fijne belevenis. Vooral de eerste ronde.  Ronde twee en drie gingen ook nog, maar de vierde ronde was lastig, dat was hard op de tanden bijten.

Waar ik al eerder over schreef, het was een fijne voorbereiding, om met het dreamteam te kunnen meetrainen. Ik heb er veel geleerd van de prima begeleiding, en het was dus een waar genoegen om iedereen ‘s ochtends scherp en snedig aan de start te zien verschijnen.

Na de start deed ik het de eerste ronde rustig aan. Immers, iedereen had mij nadrukkelijk gewaarschuwd: als je hier te snel start, dan ben je een vogel voor de kat.

Meerssen foto RogerNu is “te snel starten” toevallig mijn absolute specialiteit, dus ik was op m’n hoede.

Met succes, want de eerste ronde verliep rustig. De tweede ronde dan: die ging goed, maar helemaal op dreef geraakte ik niet.

Wat ik wel al een keertje of honderd verteld heb, is dat ik er van droom om in de buurt te geraken van de magische Sub 3, en liefst, eronder.

Dan moet je 4 minuten en 15 seconden per kilometer lopen. Dat tempo probeerde ik hier wel even uit, maar ik voelde het onmiddellijk: ain’t gonna to happen.

20171008_104741Geen ramp, dat is dan eens voor een volgende keer. The hunt is better than the catch, moeten wij maar denken.

De derde ronde had ik het gevoel dat ik een beetje begon te slabakken, er liep namelijk niemand dicht achter me aan, en Jo voor me had zeker zeven minuten voorsprong, daar ging ik me ook niet meer moe in maken, als ik dat al had gekund.

Enfin, u weet hoe dat gaat, zo gaat een mens dus toch iets te veel op de lauweren rusten. De vierde en laatste ronde werd ik plots en bruusk ingehaald door ene David, Dave, of Davy, daar wil ik vanaf zijn. Toen was ik ineens weer wakker! Wat was me dat nu weer. Enfin, daar ben ik dus achteraan gegaan. Ik ben David, Dave of Davy uiteraard heel dankbaar, want dankzij hem heb ik nog een goede vierde ronde gelopen.

MeerssenDie vierde ronde, dat was dus de killer-ronde. Voor de vierde keer die heuvels op, en dan nog gratis en voor niks, een flinke regenbui er bovenop.

Wat erg fijn was, Kathelijne mocht meefietsen. Het hele traject.

Telkens ik dorst had, kreeg ik onmiddellijk te drinken! Hongertje? Daar was de reep al! En vooral: op lastige momenten, en die waren er voldoende, kreeg ik een liefdevol mentaal duwtje in de rug. Héérlijk! Ook heel leuk: Jarne en m’n vader stonden enthousiast te supporteren bij elke ronde, dat was ook telkens een mooie opsteker.

Uiteindelijk kwam ik na 3 uur en 5 minuten over de finish gehuppeld, als vijfde. Daar was ik tevreden mee, en de ambitie om ooit eens onder die drie uur te lopen, die is er alleen maar sterker door geworden 🙂

Als slotsom: deze marathon heeft zijn naam niet gestolen: “Als hoogtemeters het verschil maken”.  Hoe lastig ook, dit werd een bijzonder mooie ervaring. Dus bij deze, een héél warme dankuwel voor de organisatie van deze prachtige marathon, great job!

Met sportieve groeten,
Peter

6 gedachte over “Marathon Meerssen: een juweeltje”
  1. Prachtig gelopen en je instelling ‘the hunt is better than the catch’ ga ik onthouden. Ik heb ook zo’n droom rond de 4. Proficiat en goed herstel.
    Groetjes,
    Dorothé

Geef een reactie