wo. okt 13th, 2021
Zaventem
( Foto Marc Fourmois )

Beste lezers,

Nu had ik me dus hélemaal schrap gezet om een mooi en uitgebreid verslagje te schrijven over de Halve Marathon “Dwars door Zaventem”.

Mentaal en fysiek was ik klaar om de digitale pen ter hand te nemen, net toen ik zag dat Katrien al een prima verslagje klaar had. U kan het hier lezen, warm aanbevolen lectuur:

“Halve Marathon Zaventem”.

Zie, daar hou ik dus van. Dat ik aan een opdrachtje wil beginnen, en dat ik dan juist op tijd zie dat iemand anders het al gedaan heeft. Héérlijk.

Nu, u zal mij helaas niet hoog van de toren horen blazen over deze Halve Marathon. Wat een kapitale beginnersfout maakte ondergetekende, vandaag!

Te snel vertrokken, en te weinig rekening gehouden met het parcours (véél klimmen en dalen). Verdorie toch.

20170814_173340Met m’n vuurrode Keniaanse Enda-sloffen ging ik er veel te enthousiast van door, en zo begon ik een razend snelle dame te volgen – die mij er ook redelijk Keniaans uitzag.

Ik dacht, met m’n Enda-schoenen, die deerne moet ik wel kunnen volgen, nu.

Nou. Dat viel dus even dik tegen.

Enfin, de eerste 5 kilometers gingen wél vlotjes. Maar dan. Wat een nachtmerrie. Afzien.

En halverwege, een ferme zijsteek. Toen moest ik even stoppen, en prompt maakten enkele lopers gebruik van deze deerniswekkende situatie om mij snel even in te halen. Nu ben ik zeker niet competitief ingesteld, maar toch. Wat was dat balen. De tweede wedstrijdhelft was sterven en doodgaan.

Uiteindelijk gefinisht in 1u27, op de 32ste plaats, en 7de bij de Heren op Leeftijd. Op zich goed, maar ik had het gevoel dat er méér in zat, als ik het iets verstandiger had aangepakt, en een beetje beter gedoseerd had.

Het is niet de eerste keer dat me dit overkomt. U mag er gerust zelf een gezegde bij verzinnen, met de woorden “ezel”, “steen”, “stoten”, en “tweede keer”, en “steenezel”.

Enfin, uiteindelijk zijn we natuurlijk best blij: voor de Marathon Meerssen, waar de leuze niet voor niets luidt “Als hoogtemeters het verschil maken”, was dit een prima training.

We hebben het nu nog eens aan den lijve ondervonden: een parcours met veel hoogtemeters, daar moet je niet als een jong & dwaas veulen aan beginnen …Lesson learned, laat ons hopen. Volgende keer gaan we het verstandiger proberen aanpakken.

Tot slot, nog een dikke merci voor de organisatie van deze wedstrijd, ze hebben een uitdagend parcours uitgetekend, alles verliep prima en ordentelijk, en er werd regelmatig drank aangereikt tijdens de race, dat was telkens een geschenk uit de hemel, vandaag. Dankuwel!

Als het aan mij ligt: volgend jaar proberen we het hier opnieuw. Met iets meer discipline!

Met sportieve groeten,

Peter

 

15 gedachte over “Dwars door Zaventem”
 1. Een jong en dwaas veulen dat finisht bij de heren op leeftijd. Contradictio enzoverders… maarreh…. wat een schande wel zeg, dat die anderen misbruik maakten van jouw deerniswekkende situatie om je voorbij te gaan! Ik zou klacht indienen… toch? Los daarvan: wel keigoed gelopen, proficiat! 😉

 2. Ha die Peter,
  Zoals ik al heb aangegeven ga ik in Meersen niet voor een bepaalde tijd maar zo snel mogelijk te finishen. We hebben laatst tijdens jouw eerste trail mijn eetste test gedaan waatbij ik op hartslag heb gelopen. Zoals de bedoeling in Meersen. De te gebruiken hartslag ben ik nog aan het uit proberen. De maximaal 160 bpm van Heerlen was goed te doen. Nu loop ik vrijdag nog een col 8,2 km met D+1000 m in Italie in plaats van de wedstrijd van zaterdag. We gaan dan weer naar boven op de hartslag en gaan bekijken of dit mij het houvast geeft om op verder te borduren.
  Nog veel loopplezier en leuk om te lezen dat jij je ook wel eens vergallopeerd.
  Ps hoe zijn de nieuwe pantoffels?
  Met sportieve groet,
  Bert

  1. Dag Bert, bedankt voor je berichtje en bedankt voor het advies !! Ja, op hartslag lopen is zeker een goede aanpak, bij de Corelio Trail ging dat erg goed … !! Veel succes & loopplezier daar in Italië op de col !! 🙂 Heb je daarna nog tussentijdse wedstrijden op het oog ? Met sportieve groeten, Peter

Geef een reactie