zo. jan 23rd, 2022
Beslist!
Foto: Roger Vrancken

Voilà, dames en heren, het is beslist.

Na wekenlang intens twijfelen, piekeren en ‘s nachts wakker liggen, is de kogel eindelijk door de kerk.

Ik zocht de perfecte marathon, om onder de 3 uur te lopen.

Die heb ik niet gevonden.

Ofwel was het parcours niet biljartvlak, ofwel zag ik de bui – letterlijk – al hangen, en zag ik met m’n ogen dicht dat de klimatologische omstandigheden niet optimaal zouden zijn, ofwel wilde de organisatie geen Tesla (aan de constante snelheid van 4:15 min/km) ter beschikking stellen, enfin, er schortte steeds wel iets.

En toen liet ik het los. Toen dacht ik, weetjewat, ik zoek er eentje uit die erg leuk is, ongeacht de staat van het parcours, en als het dit jaar geen sub 3 wordt, dan maar volgend jaar.

Zo onstonden er plots véél mogelijkheden. Je gaat het pas zien, als je het doorhebt, zei Johan Cruijff.

Meerssen 2
Foto: Roger Vrancken

Zo zijn we dus uiteindelijk geëindigd met twee marathoninschrijvingen in oktober.

De tweede marathon wordt de marathon van Gent, op 28 oktober. 

Meer daarover in een latere blog.

De eerste marathon wordt de marathon van Meerssen op 8 oktober. Daar schreef ik al eens een stukje over: “Marathon van Meerssen”.

Aldus had ik mij kandidaat gesteld voor het Dreamteam, en ik geef het maar eerlijk toe: bij m’n kandidaatstelling heb ik de superlatieven niet geschuwd. Ook al ging het dan over mezelf.

Meerssen 4
Foto: Roger Vrancken

Valse bescheidenheid is een mooie deugd, maar niet als je je kandidaat stelt voor het Dreamteam van de Marathon van Meerssen.

Hoera, driewerf hoera, recent kreeg ik van de organisatie het heuglijke nieuws:

“Gefeliciteerd Peter, je bent deelnemer van het Dreamteam Marathon Meerssen 2017!”

En meer van praktische aard:

“We zien je graag voor de installatie en de uitleg op de atletiekbaan in Beek (AV Caesar) op dinsdag 27 juni om 18:30 uur in hardloop tenue, voor de eerste training. Na afloop kan er gedoucht worden”

Vooral dat laatste was een geruststelling, want na het hardlopen douch ik graag.

Dinsdag 27 juni trokken we naar Beek, voor de eerste training. Heel fijne kennismaking met de andere Dreamteamers. En een goede begeleiding, van opwarming tot briefing nadien, alles leek te kloppen. Van de whatsapp-groep tot de vlaai na de training.

Meerssen 3
Foto: Roger Vrancken

Een héérlijke avond, werd het.

Met onmiddellijk een pittige heuveltraining op het programma.

In Beek, Meerssen en omstreken wordt een ontzettend grappig dialect gesproken, de mensen hebben er een bijzonder fijn gevoel voor humor, niet te evenaren, eigenlijk.

Bij het stretchen moesten we – gezeten op de grond – met de vingers de tenen raken. Zuchtte en vloekte er iemand: “Wat heb ik toch lange benen!”.

Hou je gezicht dan maar in de plooi, dames en heren!

De trein is dus – eindelijk – vertrokken, en dat voelt goed. We hebben de doelstelling nu scherp in het vizier, op 8 oktober is het zover. Vier rondjes van 10,5 km, vier keer een respectabel aantal hoogtemeters.

De kans op een tijd onder de 3 uur is erg klein, maar we gaan ervoor. Voluit.

En het verlossende bericht is recentelijk binnengekomen, fietsers toegelaten! “Meefietsen is in Meerssen toegestaan, met uitzondering van de passage over de markt, maar hier kan jouw Kathelijne gemakkelijk een andere route nemen, en even later weer aansluiten!”

Ziezo. Dat wordt een héérlijke marathon, die nummer 15 …

Met sportieve groeten,

Peter

5 gedachte over “Beslist!”

Geef een reactie