zo. jan 23rd, 2022

Therezebees (2)Beste Peter,

Hartelijk dank voor je briefje.

Heel attent van jou!

Mes excuses, voor m’n laattijdige antwoord.

Het is hier wel wat geweest, met die brand. Iedereen kwaad op mij. Alsof ik ‘m zelf heb aangestoken. Heel het land ondersteboven omdat ik niet onmiddellijk ter plaatse ben gaan kijken. Eerlijk gezegd, en hou het tussen ons, maar als ik graag als eerste naar brandhaarden ging kijken, dan was ik wel pompier geworden!

Omgekeerd, als ik binnen de kortste keren ter plaatse was geweest, dan hadden we de krantenkoppen ook kunnen voorspellen: die Theresa, wat voor een ramptoerist is dat? Zie je de koppen al voor je? “De vlammen waren nog niet gedoofd, of ze stond daar al te koekeloeren”.

Zo is er altijd kritiek. Neen, ik was eigenlijk nog druk bezig met de analyse van de verkiezingen. Ik vroeg aan onze Head of Strategy waarom wij die verkiezingen verloren hebben. De brave man verdient 450.000 pond per jaar, hij heeft een team van 16 mannen en vrouwen sterk, en hij antwoordde: “Wij weten het nog niet zeker, we zijn nog druk bezig met de analyse, maar in de meeste regio’s denken we dat het komt omdat we minder stemmen hebben gehaald dan verwacht”.

En hups, hij moest er vandoor, z’n dochter had blokfluitexamen.

In ieder geval, bedankt voor uw strategisch advies, sluw bedacht, om in Engeland ook de euro aan te nemen, en in liters, kilometers en kilogrammen te rekenen, en rechts van de baan te rijden. Dat leken mij schrandere denkpistes. Dat had ik direct gezien, jij kan nogal eens out of the box denken.

Jouw adviezen heb ik dan ook onmiddellijk voorgelegd aan onze Head of Strategy. Die zei dat hij het ging bekijken, na de saxofoonles van zijn zoontje. Maar hij gaf al aan dat dat niet ging werken, dat dat voor verwarring ging zorgen, en zo nog 1.001 andere excuses. Kleine geesten, ik krijg er wat van. Neen, dan hou ik meer van scherpzinnige types, die groots durven denken.

2 uur, en enkele secondenIk heb bij onze intelligence diensten even jouw dossier opgevraagd. Eerst gaven ze mij het verkeerde dossier, van iemand die op 25 seconden na de marathon in 2 uur had gelopen, ergens in Italië, op een Formule 1 circuit.

Maar dat zag ik direct aan de huidskleur, dat kon niet kloppen.

Toen zijn ze het juiste dossier gaan zoeken, maar ze vonden het niet.

Tjonge, met zo’n intelligence-diensten mag het een wonder heten dat er hier niet elke dag zeven aanslagen tegelijk gepleegd worden. Uiteindelijk hadden ze dan toch het juiste dossier gevonden, en toen las ik dat jij hier in Londen een marathon hebt gelopen, in 2011? Had ik dat geweten, ik was komen supporteren. Ik heb ook even de vrijheid genomen om de bijhorende foto’s eens grondig te bestuderen. Wat een torso, zeg. Nou Peter, als je eens in de buurt bent, altijd welkom voor een kopje thee, en altijd welkom voor een boeiende, strategische, geopolitieke discussie.

Het is geen pretje om hier eerste minister te zijn, Peter. Met heel die affaire word ik nu weggezet als een koude, afstandelijke tante. Terwijl ik eigenlijk één brok passie ben. Een tijd geleden heb ik na een lange Brexit-vergadering, een feestje georganiseerd. Ik heb daar een bijzonder zwoele tango gedanst met dingske, allez, nu kan ik niet op zijn naam komen. Hij gaat voor Europa mee over de Brexit onderhandelen. Die met zijn merkwaardige tanden, en zijn affreus kapsel. Ik heb gezegd, Guy, ja, dat was het, Guy, daar moet ge iets aan doen. Maar niet willen luisteren, dat joenk. Dat ziet er mij eerlijk gezegd een contrair mannetje uit. Bij de slow “Purple Rain” begon hij een ellenlange uitleg over zijn paarse regeringen, en het baanbrekende werk dat verricht werd, onder zijn visionair leiderschap.

Geeuw, geeuw, dacht ik.

Therezebees (2)Veel praatjes, heeft die meneer wel.

Als de onderhandelingen eenmaal beginnen, dan zullen we hem eens alle hoeken van de kamer laten zien.

Read my lips.

Bon, ik ga je laten.

Deze namiddag ik nog een flink duurloopje doen. Je wist dat wellicht nog niet, maar ik ben aan het trainen voor de Virgin London Marathon. Daarbij wil ik graag het PR van Iron Maggie verbrijzelen.

Peter, all the best, ginds in het verre België, enjoy the weekend, en tot schrijfs!

Yours truly,

Theresa

Geef een reactie