za. okt 16th, 2021

Afbeeldingsresultaat voor jacob van eyck beiaardier utrechtBeste lezers, wat was de dochter zenuwachtig, vandaag. Er stond een blokfluitexamen op het programma. Om 7u30 wou ze al vertrekken. Dat leek me wat vroeg, voor een blokfluitexamen om 11u.

Maar goed, we vertrokken ruim op tijd, en bij aankomst waren er nog grote mensen bezig. Ook al ben ik géén muzikaal genie, zelfs ik hoorde dat de examinandus in kwestie er regelmatig een flink aantal noten naast blies.

“De dorpsgek” van Jacob van Eyck werd te berde gebracht. Jacob van Eyck was vanaf 1625 beiaardier van de Utrechtse Dom, en later ook van de Janskerk, de Jacobikerk, en het stadhuis.  Een echte cumuller, quoi.  Hij overleed in 1657, en aldus heeft hij het niet hoeven mee te maken, wat er in 2017 zoal wordt uitgestoken met zijn muziek.

Enfin, toen was het grote moment daar. De muziekjuf speelde het stukje voor. Temidden van dat stukje rinkelde m’n telefoon.  Dames en heren, daar was die Juf niet mee gediend, en dan druk ik me nog zacht uit. Haar ogen schoten vuur, en gelukkig was dat in de spreekwoordelijke zin, of u las vandaag mijn eerste (en laatste) postume blog.

Het hele gebeuren deed me denken aan mijn jeugdjaren. Als ik op de blokfluit moest oefenen, dan kon ik in de afgelegen, niet-verwarmde garage gaan zitten. Ook putje winter, en ook bij min 12 graden celcius. Dat ervoer ik destijds toch als een flinke kras op mijn prille, zich nog volop ontwikkelende ego.

Duurloop 19-5

Maar goed. We zouden het nog vergeten, we zijn begonnen aan de voorbereiding op de volgende marathon.

De bedoeling is nu om de Sub 3 doelstelling zowel langs boven als langs onder aan te vallen.

Zo’n verstandige dingen, u moet vooral niet denken dat ik die zelf bedenk, hoor.

Ik herhaal maar wat Benny zei.

Langs boven, dat zijn de tempoblokken, de intervaltrainingen, de tussentijdse wedstrijden, etc.

Langs onder, dat zijn de gewone duurlopen, en het is de bedoeling om die sneller te proberen lopen (bij dezelfde hartslag). Gisteren en vandaag deed ik zo’n duurlopen, telkens 1u15, aan ongeveer 4:40 per kilometer, en dat begint te lukken. Het nadeel is wel dat die duurlopen nu plots een stuk vermoeiender zijn! 🙂

Duurloop 20-5De volgende marathon, schreven we, maar welke dat precies wordt, dat weten we nog niet.

Zelden zoveel keuzestress gehad. In een vorige blog hadden we het al eens over vijf mooie najaarsmarathons: Gent, Brugge, Eindhoven, Zeeland, en Valencia.

Het is te gênant voor woorden, maar uit deze vijf toppers hebben we nog steeds geen finale keuze kunnen maken.

Om het nog erger te maken, we zijn blijven zoeken.

Waarempel, er blijken nog véél andere mooie marathons te zijn, in het najaar. Van München, Dublin, en Sofia, tot Reims, Toulouse, Etten-Leur en Buggenhout.

Marathon Meersen -Maar welke er met kop en schouders bovenuti uitstak: de marathon van Meerssen op 8 oktober!

“De marathon Meerssen trekt jaarlijks lopers uit het binnen- en buitenland. Het succes van  deze marathon is voor een groot deel te danken aan de gezellige sfeer en het zeer afwisselende parcours. Het parcours gaat door pittoreske dorpskernen als Meerssen, Schietecoven, Ulestraten en Waterval”

Enkele  voordelen, lijken me:

  1. Dichtbij. Vlak over de grens, en dus toch een internationaal avontuur! 🙂
  2. De deelnameprijs kunnen we alleen maar ultrademocratisch noemen: 25 euro.
  3. Voor de langslapers, de start is pas om 11u25, je kan rustig uitslapen, laat ontbijten, en toch nog zonder overladen maag aan de start verschijnen!
  4. Er zijn ca. 1.200 deelnemers (voor alle afstanden), maar slechts een 40-tal lopers nemen deel aan de marathon. Met andere woorden: een top 50 plaatsje behoort tot de mogelijkheden! 🙂 Dat moet je in Londen eens proberen 🙂

Er zijn vier ronden van 10,5 kilometer, en wat me erg fijn lijkt, er worden op voorhand enkele parcoursverkenningslopen georganiseerd:

“Wat is er leuker om door het jaar heen samen met andere lopers te trainen in voorbereiding op de Marathon van Meerssen? Onder begeleiding van enkele ervaren trainers wordt er dan in verschillende tempogroepen getraind”

Zo leer je het parcours alvast goed kennen.

Een nadeel waar ik over pieker: er zijn flink wat hoogtemeters, dat is wellicht niet ideaal als je een PR nastreeft …

Nou. We gaan er eens een nachtje over slapen!

Met sportieve groeten,

Peter

5 gedachte over “Marathon Meerssen?”
  1. Voor een recordspoging is het niet het meest geschikte parcours. De parcoursverkenningen zijn sowieso wel gezellig, dus sluit vooral een keer aan.
    Ik ben zelf ook nog aan het twijfelen welke Najaarsmarathon ik zal gaan lopen. Succes met kiezen.

Geef een reactie