di. okt 12th, 2021

PetraMolBeste lezers, wie deze blog al een tijdje volgt en daarenboven gezegend is met een olifantengeheugen, zal het zich nog herinneren: exact één jaar geleden, in april 2016 dus, brachten wij het spannende verhaal van Petra, straffe onderneemster op avontuur!

Petra’s project Tomeeto was toen nog een prille, prachtige, ja, ietwat rozige baby.

En nu willen wij natuurlijk wél graag even weten of de boreling ondertussen flink is gegroeid, toch?

Voor wie deze blog nog niet lang volgt (of niet gezegend is met een olifantengeheugen), Tomeeto organiseert groepsvakanties voor singles en éénoudergezinnen.

Beiden worden op de website “éénbelissers” genoemd.

Tomeeto 3Nu, noem mij dan maar een querulant, maar als ik dàt lees, dan voel ik me geroepen om de puntjes kordaat op de “i” te zetten: ik ken namelijk véél klassieke koppels, die  dus met twee zijn, en waar er toch ook maar één beslisser is !! 🙂

Enfin, dit terzijde.

Wij vroegen gezwind aan Petra een korte update!

Speciaal voor u.

1. Ik wou het eigenlijk niet vragen, maar het is sterker dan mezelf. Ik ga de smeuïge vraag toch stellen: heeft Tomeeto al tot koppeltjes en/of tot kindertjes geleid?

Haha! 🙂 Er zijn toch al veel mooie koppeltjes ontstaan, tijdens en na de Tomeeto-vakantie! Het is nog wel even wachten op het eerste huwelijksfeest, of op het eerste geboortekaartje! 🙂

2. OK, dan blijven wij in blijde verwachting. Kan je nog eens kort uit de doeken doen wat Tomeeto te bieden heeft, voor de éénbeslissers?

IMG_0023Tomeeto organiseert groepsvakanties voor éénbeslissers, wij zijn een Vlaamse reisorganisator, en dat is wel een voordeel, de meeste andere aanbieders zijn Nederlands. Singles komen terecht in groepen met leeftijdsgenoten en een evenwicht in m/v.

“To meet” in de naam, dat spreekt voor zich. De “mee” in Tomeeto is ook een belangrijke lettergreep, want wij sturen je niet weg op reis, we nemen je mee op vakantie. We zorgen voor je, beschouwen je als een van ons zonder dat je daarvoor aan persoonlijke vrijheid moet inboeten. Je bepaalt zelf op elk moment hoe intens je meedoet aan de activiteiten.

3. Over ondernemen. Je vertelde destijds dat je had ontdekt dat je eigenlijk wel graag risico’s neemt. Welke risico’s heb je ondertussen genomen?
Ik heb mijn baan in hoofdberoep teruggeschroefd tot halftijds, omdat ik meer tijd voor Tomeeto nodig heb. En ik heb mijn aanbod meer dan verdubbeld … Heel spooky!
4. Petra, als ik even persoonlijk mag worden: hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Wel, ik heb me in 2015 kandidaat gesteld voor het TV-programma de Mol. Toen maakte ik een filmpje met getuigenissen van wat mijn vrienden zoal van mij vinden. Ze hebben er flink van geprofiteerd om eens goed met mij te lachen! :-), maar ik ben met dat filmpje wel op auditie mogen gaan. Helaas ben ik nét niet bij de 10 deelnemers beland. Je kan dit filmpje hier bewonderen, op YouTube:

5. Je bent ondernemer. Je hebt destijds drie zaken vooropgesteld om te bepalen of Tomeeto succesvol is, of niet. Kan je kort schetsen waar Tomeeto nu staat?

Dit waren de voornaamste doelstellingen:

Tomeeto 21) Destijds zei ik dat àlle singles en eenoudergezinnen in Vlaanderen moesten weten dat Tomeeto bestaat.

Nu, daar zijn we nog niet! 🙂 Maar ondertussen zijn wel al 2.400 mensen ingeschreven op mijn nieuwsbrief!

2) Destijds zei ik dat Tomeeto elk jaar honderden deelnemers, singles en eenoudergezinnen een leuke tijd wil laten beleven.

In 2016 zijn over heel het jaar een 90-tal mensen meegeweest met Tomeeto, en in 2017 zijn er al meer dan 150 deelnemers ingeschreven. Dus de groei zit goed!

(3) Tot slot wou ik een financieel gezonde onderneming worden, die zichzelf steeds opnieuw kan heruitvinden, en nooit belegen wordt.

Sindsdien ben ik uit de rode cijfertjes gegroeid, al kan ik er mijn hele persoonlijke leven nog niet mee bekostigen, daarvoor moet de omzet nog omhoog. En wat dat “belegen” betreft: ik heb nog steeds een heel fris starters- en ondernemersgevoel !

6. Hoe ervaren jouw deelnemers de trips?

Heel vaak hoor ik dat ze verbaasd zijn over hoe snel er een fijne groepssfeer ontstaat!

Dat is dan ook wel onze dada, dat iedereen zich thuis voelt, maar zich ook uitgedaagd voelt om zijn vrolijkste zelf te zijn.

7. Wat vond je de voorbije maanden de hoogtepunten, versus wat waren de zware dobbers?

Tomeeto 4In 2016 heb ik twee weekends in de Ardennen laten doorgaan, maar dit jaar waren dat er drie in één maand. Alle drie volzet, én ook bij alle drie een super sfeer! Dat is echt een opsteker.

Wat moeilijk was, is dat ik vorig jaar in november een nieuwe leeftijdsgroep heb proberen aanboren (de groep van 55 tot 66 jaar). Dat heb ik moeten annuleren wegens te weinig inschrijvingen. Naast de verloren kosten en moeite gaf het me een rotgevoel om diegene die wel ingeschreven waren te moeten bellen en teleurstellen. Gelukkig namen de meesten het sportief op. Maar ik geef deze leeftijdsgroep niet meteen op, het is een kwestie van het concept te kunnen heruitvinden aangepast aan de mindset van deze leeftijd.

8. Ja, 55 tot 66, dat lijkt me een érg lastige groep 🙂 Nu, je vertelde destijds over de hulp en de goede begeleiding die je kreeg. Naarmate je project groter wordt, wordt dat natuurlijk NOG belangrijker?

Tomeeto 5Zeker. Wat tussen mijn oren zit, is heel belangrijk, heb ik begrepen. Enerzijds is dat professionele kennis, en ik heb het geluk een aantal heel sympathieke professionals te kennen waar ik veel aan kan vragen. Anderzijds investeer ik ook nog in business coaching.

Daarnaast groeit de ploeg begeleiders, de “crew” zoals ik ze graag noem, ook flink aan. Ik kan nog steeds terugvallen op mijn team van Fré, Frie en Erik, en er zijn ondertussen véél fantastische mensen bijgekomen. Dat vind ik hartverwarmend, dat zovele mensen graag aan Tomeeto meewerken, geheel vrijwillig.

9. Welke boodschap heb je voor de lezers van deze blog? Hoe kunnen ze jouw project een duwtje geven?

Meegaan met een vakantie die expliciet gericht is op singles, het blijft voor sommigen een lastige drempel.

DSCN1913Terwijl de vakantie zelf juist heel ontspannend is.

Zo zie je bv. dat anderen die single zijn, echt OK zijn, en dat “jij ook?”-gevoel is erg fijn, daardoor kan je je eigen situatie relativeren.

Bovendien breid je je vriendenkring uit, en als extraatje zit er misschien iemand tussen die je een speciaal gevoel geeft, al hoeft dat absoluut niet.

Oh, en dan vergeet ik nog te vermelden dat de vakantie zelf ook héél leuk is, de foto’s op mijn website getuigen daarvan, hoop ik! 🙂.

Dus mijn boodschap voor de single lezers is: denk erover na, los van het vooroordeel.

En voor iedereen, single of niet: spread the word! 🙂

OK, dat is duidelijk. Bedankt voor de update, Petra!

We zijn weer helemaal mee.

Take care & veel succes met je mooie project!

Peter

Geef een reactie