zo. jan 23rd, 2022

MaartDames en heren, de lentemaand zit er bijna op! Tijd om even terug te blikken?

Wist u dit, trouwens? Maart begint steeds op dezelfde dag van de week als november!

Zeg nu nog eens dat dit geen leerzame blog is.

Sterker nog, maart begint ook steeds op dezelfde dag van de week als februari (behalve in de schrikkeljaren). Kan u dat verklaren? Ik niet. Maar een mens kan ook niet alles weten, natuurlijk.

Maar goed, deze week zei iemand me, “Deze maand lijk je véél minder te bloggen dan anders, dat is wel fijn, zo!” 

Nu, dat was bedoeld als complimentje, en zo hebben we het dan ook maar opgevat.

In maart bereikten we de piek van de marathontraining, op weg naar Düsseldorf (op 30 april), en dus was er inderdaad minder tijd om te bloggen. Zondag was er de halve marathon in Essene, maandag en dinsdag hersteltraining, gisteren stond er een training van 25 km op het programma (met 5 tempoblokken van 3 km), vandaag 20 km, en de weekends zijn nu voor de dertigers. Zo zijn de avonden en de weekends gauw gevuld.

Zo is het wel érg gemakkelijk om de maand maart samen te vatten, in 5 blogs. Hier gaan we.

1. Lopen!

Begin maart verbleven we een weekendje in Diksmuide, enfin, in Sint-Jacobskapelle, de hippe en mondaine deelgemeente aldaar.

uitwaaien
Link

We schaften nieuwe loopschoenen aan, Skechers GoRun5, de lichtste loopschoenen waar ik ooit mee liep.

Wat een pluimpjes.

Je voelt dat die schoenen erg weinig stabiliteit bieden, en slechts een beperkte demping. Maar wat kan ik er snel mee lopen. Enfin, dat gevoel heb ik toch. En dat is ook al iets.

28 km duurloop langs de IJzer, zo mooi. Voorbij de Dodengang, en dan al die prachtige plaatsjes in de Westhoek: Stuivekenskerke, Schoorbakke, Tervate, Pervijze, you name it. De vijf tempoblokken van 2 km verliepen vlot, dat stemde tot tevredenheid.

2. Voeding!

Wat is er belangrijker dan gezonde voeding, tijdens de marathonvoorbereiding?

Waarom eten we te veel
Link

Niets. Want voeding is de basis van alles, het is de brandstof die je bij elke training nodig hebt. Maar wij moeten het eerlijk en deemoedig toegeven, dat gaat toch met z’n ups & downs.

En dus vroeg ik het me af: waarom eten wij soms te veel?

Het was een van m’n meest gelezen blogs deze maand, dus ik vermoed dat ik niet de enige ben die hier al eens mee worstelt.

De School of Life omschreef het als volgt:

“We eat too much, not because we are (as we brutally accuse ourselves) greedy, but because we live in a world where the shelves are still bare of the real ingredients we crave”

Inderdaad.

En nu zijn we – sinds kort – terug goed bezig.

3. Voetbal!

Voetbal. De Great Old keert terug naar waar de Great Old thuis hoort, in de hoogste regionen van het Belgische voetbal, na 13 seizoenen in het vagevuur.

Great Old
Link

Nostalgie. De jeugdhelden van weleer. Ik kan ze nog zo opnoemen en ik zie de Panini-stickers nog voor me.

Het deed me terugdenken aan de wervelende Antwerp – Anderlecht wedstrijd in 1987. In een tot de nok gevulde Bosuil. Die Bosuil ontplofte, toen Cisse scoorde tegen de Brusselaars.

Die opwinding en euforie, dat is om nooit te vergeten.

Over Panini-stickers gesproken. Bij deze krijgt u nog gratis en voor niets een waardevolle tip: als u nog een Panini-album hebt liggen thuis, uit bv. pakweg 1970, gooi het dan alsjeblief niet weg. U kan daar namelijk 12.000 euro voor krijgen!

Daarmee kan je al eens op weekend, naar Diksmuide.

4. Lopen!

Vorig weekend was een eerste test voor Düsseldorf, nl. de Halve Marathon in Essene. Dat gaf aanleiding tot enige nervositeit. We blikten vooruit op deze wedstrijd, en nadien volgde een terugblik. De omgekeerde volgorde, zou merkwaardig zijn.

Peter Essene 3
Link

Zoals beschreven, het was een zwaar parcours, maar toch een heel mooie ervaring.

De organisatie liet me weten:

“Proficiat met het behalen van je vooropgestelde doel! Knap gedaan, net zoals die schrijfsels van jou. Zoals ons parcours een mooie ontdekking was voor jou, is je blog dat voor ons. Succes met je laatste voorbereidingen voor Düsseldorf, het zit duidelijk goed, de nervositeit kan je dus alvast achterwege laten. Met je klimmersbenen zal het Düsseldorfs parcours geen problemen opleveren.”

Wij hopen het van harte!

Een warme dankuwel voor de organisatie, het werd een fijne, zomerse dag!

5. Lopen!

Je eerste wedstrijd, die vergeet je toch nooit.

Eerste keer
Link

Dus ook hier, een vleugje nostalgie.

Dat leverde mooie reacties op, het doet je beseffen hoezeer hardlopen het leven van mensen kan veranderen, ten goede … :

“Mijn eerste keer, dat was de 20km van Brussel in 2002, en dat was voor een weddenschap. Toen rookte en dronk ik nog!”

En ook:

“Mijne eerste race was de ladiesrun (5km) op de Antwerp 10 miles in 2012, ondertussen weeral 20 kilogram geleden!”

Fortune – En, om te eindigen, dit was een heel mooie reactie, van Karin:

“Mijn eerste race was de Red Star Run van 5 km, ongeveer 3 jaar geleden. In de plassende regen liep ik als laatste, begeleid door een agent te fiets. Een “dikke gust” op een stoeltje langs de weg lachte smalend om mijn tempo, maar werd (tot mijn vreugde) op z’n plaats gezet door de agent. Ik was fier op mijn prestatie en liep breed lachend in de gietende regen over de finish. Ik herinner me een hartverwarmend applaus van het publiek. Direct daarna kreeg ik een microfoon van de lokale zender onder m’n neus. Een geweldige herinnering!”

Zo mooi! Dit soort kippenvelmomenten, daar doen we het toch voor?

Voilà.
Dit was maart, in 5 blogs.
Als we iets over het hoofd hebben gezien, dan mag u het ons uiteraard steeds laten weten!

Met sportieve groeten,

Peter

Geef een reactie