wo. okt 13th, 2021

natuurloop-lier(Photo: A Good Match )
Dames en heren, wat zijn er in het leven toch mensen die bulken van de creativiteit! Zo zuchtte ik jaloers.

In de (mooie!) blog van Leontine, gaat het als volgt:

“Ik heb een Stoute Schoenen Doos. Zo heet de folder op mijn computer waarin mijn ongepubliceerde stukjes staan.”

Wow. Hoe mooi is dat? De Stoute Schoenen Doos, had u dat kunnen bedenken? Bij wijze van schril contrast: kan u raden hoe diezelfde folder bij mij noemde? Nou, op mijn computer was dat dus de folder “ongepubliceerde stukjes”.

Enfin, tot voor kort dan toch. Want het motto stealing with pride dragen wij hoog in het vaandel. Aldus ben ik nu ook de trotse eigenaar van een Stoute Schoenen Doos-folder op mijn computer!

Welnu. Gisteren trokken wij ook onze stoute loopschoenen aan, in Lier. Voor een wondermooie editie van de Natuurlopen in Lier.  Onder een stralend zonnetje. Heerlijk.

Ruim een uur op voorhand was ik ter plaatse. De sterren stonden bepaald gunstig: ik had voor één keer eens niet te laat gegeten, en ook niet te vroeg. Nummer op tijd afgehaald, en wis en waarempel: nog een half uur de tijd om rustig op te warmen!

Loopmaatje Bart Baeyens – a.k.a. Speelse Bever liet circa 8 minuten voor het startschot spelenderwijs weten: “Wij komen nu Lier binnengereden”. Vervolgens, circa 3 minuten voor de start: “Nu aan de toiletten, maar het is hier file”. Opstopping dus, in meer dan één betekenis van het woord.

Sommige lopers spelen het logistiek duidelijk graag op het scherp  van de snee. Toen wij aan de start verschenen, was de countdown van “10” tot “START” halverwege. Nu, je kan dat natuurlijk ook omgekeerd benaderen: we hadden eigenlijk nog vijf seconden later kunnen arriveren, zonder de start te missen.

Een echte wedstrijd werd het niet voor ons, dit was voor Bart en mezelf bedoeld als training. Echt voluit gaan, is voor volgend weekend. De eerste 15 km liepen Bart en ik dus op trainingstempo, en er vormde zich een fijn groepje in onze buurt.

Zo leerden wij loopgewijs Nick Vranken kennen. Nick traint voor de marathon van Stockholm. De voorbereiding verloopt alleszins zeer vooorspoedig, want Nick verpulverde in Lier zijn PR op de 25 km: een dikke proficiat voor  Nick!

Van 15 km tot 20 km mochten Bart en ik een blok van 5 km voluit gaan, aan ongeveer 4:05 per kilometer. Héérlijk. Dat tempoblok ging best goed, dus dat wil zeggen dat de conditie goed zit. Maar ‘t was afzien! 🙂 Ach, zonder een goed ontwikkeld SM-kantje, zoek je misschien beter een andere hobby, niet?

lier-2De laatste 5 kilometers moesten we terug rustig aan lopen. Dat viel nog niet mee. Wat kriebelde het, wat kriebelde het, telkens iemand ons inhaalde! 🙂

Eén keer werden wij ingehaald door een respectabele grijsaard, een ultraloper. Toen hield ik het niet. “Kom Bart, we gaan daar achteraan!”.

Maar niets gekort, wij bleven ons strikt aan het uitlooptempo houden. Ingehaald worden en er niet achteraan mogen gaan: hoe wreedaardig kan het speelse kind in de hardloper gestraft worden? 🙂

Alleszins, het werd een bijzonder fijne namiddag, met vele bekenden, van Youssef Van der Veken (remember Tokyo!), tot collega Anja, en Bart en Katrien (Katrien schreef ook een blog over deze fijne dag, “Natuurloop Lier”!), en nog anderen, die ik nu even vergeet, neem het vooral niet persoonlijk! 🙂 Een prima organisatie alweer, en ook een warme dankjewel aan Chris Hofkens voor de mooie foto’s!

Voilà. Dat was het voor vandaag. Straks een hersteltraining van 80 minuten, in het verre Wolvertem City. Meer daarover in een volgende blog ! 🙂

Met sportieve groeten,

Peter

===

P.S. Translate ? On the right at the bottom, Google Translate will help you!

4 gedachte over “Natuurloop Lier – 25 km”
  1. Leuk en waarheidsgetrouw verslag 😊 Sorry voor de Just In Time met nodige stress start. Ben er nog van aan het bekomen 😧 Volgende keer je “brave schoenen” niet vergeten, die zo braaf in uitloop tempo blijven lopen ongeacht wie er je ook maar inhaalt (hoe grijs, oud, knap die persoon ook mag zijn) 😄 Tot straks voor een portie uitloop kilometers.

Geef een reactie