do. okt 14th, 2021

lessons-learned-1Beste lezer,

Geloof me, of geloof me niet, maar de maand januari zit er bijna op!

Hoe gaat met u, en met uw goede voornemens?

Dit was één van mijn goede voornemens voor 2017: elke maand vrank en vrij, onbevreesd en zelfkritisch evalueren hoe het gaat, met deze blog.

Even stilstaan. Bij wat goed gaat, versus wat (nog) niet goed gaat. De lessons learned, quoi!

We ontdekken het samen. Here we go.

1. (Kwantitatieve) top!

op-gewicht-blijvenAmper twéé blogs kreeg u deze maand euhm, voorgeschoteld over gezonde voeding en afvallen“Winterkilo’s? – 5 tips!” en “Op gewicht blijven? 5 elite-tips!”.

Maar die twee blogs namen deze maand wel 25% van alle blogbezoeken voor hun rekening!

Dat waren dus de hits. Daar was ik superblij mee want voor de totale bezoeken per maand betekende dat een kwantum-sprong!

Maar het voelde ook vreemd aan, want ik ben geen expert op dit vlak.

Het is dus zeker een onderwerp dat lezers raakt, en waar veel lezers mee bezig zijn.

2. Waar het hart van vol is …

Als we de blogs deze maand deze maand overlopen, dan merken we tot onze grote verbazing dat de meeste blogs over euhmhardlopen gaan. Daar schrijf ik dus het liefste over.

“Lood in de benen? 5 tips” was qua aantal lezers de beste blog, en er kwamen véél (positieve) reacties op “De Natuurlopen van AC Lyra” en “Halve Marathon Lier – 1u31”.

lood-in-de-benenWat ik zelf erg fijn vind: iemand in de (virtuele) bloemetjes zetten, bv. “Jana, hardloopster et stijl” of “Delphine: samen sterker!”.

Ik heb geprobeerd om het ook over minder comfortabele onderwerpen  te hebben; zo was er een blog over “Doen waar je bang voor bent?”.

Ik dacht, daar zal wel niemand op durven klikken! 🙂

We keken onze grootste angst recht in de muil. Ooit bankroet eindigen. Hélemaal bankroet. Zonder geld om nog eten te kopen.

Wat weliswaar goed zou zijn in het licht van dat afvallen (cfr. de blogs hierboven). Maar toch: wat akelig.

Maar door angst expliciet te benoemen, kan je er mee uit de voeten. En dan bedenk je plots 1001 dingen die helpen voorkomen dat het ooit zo ver komt 🙂

3. Bloggen: lezers helpen!

stat-2-blog-7-tipsEerste hulp bij bloggen. Dat wil ik graag aanbieden.

Ik schreef een blog-over-bloggen:

“Start 2 Blog – 7 tips!”

Deze werd goed ontvangen, veel lezers, én veel fijne reacties. Wonderbaarlijk: zo véél mensen denken hier over na, hmm, zou ik eens niet met een blog beginnen? Ooit eens?

Ik zou zeggen, geheel neutraal en 100% objectief: Doen! Vandaag! Hier en nu! Het is ontzettend fijn om dingen van je af te schrijven, dat geeft vaak voor jezelf – plots – een nieuwe, frisse kijk op de problemen waar je mee worstelt.

Hier vind je nu het Start2Blog-hoekje – link. Laat maar weten als ik u dat kleine duwtje mag geven, om in bloggende beweging te geraken?

4. Thuisje Tuintje!

tervurenOh ja ! 🙂

Deze maand kochten Kathelijne en ik ons Thuisje Tuintje!

Op de blog over de aankoop van ons nieuwe huisje kwamen er véél en warme reacties, en dus véél hartjes, duimpjes omhoog, etc.: dat deed natuurlijk deugd, want dit was een grote beslissing!

Merkwaardig hoeveel mensen daar ook in het echte leven op reageerden. Vaak zijn blogs en de reacties daarop een volkomen virtuele bedoening, maar nu kwamen er in real life ook veel reacties: “Zeg, wat heb ik nu gelezen, …”.

Heel fijn.

5. Durven!

Naast schrijven over de echte wereld, over vastgoed, over hardlopen, etc., is ook schrijven-om-het-creatieve een heerlijke uitlaatklep.

hoog-tijdVerhalen zoals “Hoog tijd” en brieven zoals “Doen, Harry!” heb ik met veel liefde geschreven. Héérlijk vind ik dat.

Maar dat is niet makkelijk om te posten. Dan geef je je toch een stukje bloot.

Oei, wat gaan de mensen denken?

En ook, het aantal lezers is veel beperkter, vergeleken met andere onderwerpen. Jammer? Ja, misschien. Reden om er dan mee te stoppen? Zeker niet!

Integendeel, zou ik zeggen. 🙂 Van Liesbeth kreeg ik de goede raad om deze stukjes te beginnen verzamelen en ze een eigen hoekje te geven. Dat gaan we dus doen! Hier vind je vanaf nu het enige echte verhalen en brieven-hoekje: link.

Et Voilà.

Een overzichtje, en de lessons learned van de maand januari! 🙂

Fijn weekend, en sportieve groeten,

Peter

====


Avond in Tervuren – Yellow

8 gedachte over “Januari – lessons learned?”
  1. Wat een leuk thuisje tuintje! Ik ga straks nog even al je links aanklikken en alles rustig lezen. Kon gek genoeg niet op ‘leuk’ klikken bij het thuisje tuintje. Kreeg een leeg scherm.
    Op gewicht blijven is voor mij lastig, maar dan van de andere kant benaderd. Ik val juist heel snel af (ook niet altijd handig). Goed weekend nog ☉

    1. Dankjewel, dat is fijn om lezen … Als die ene blog een wit scherm blijft geven, laat me zeker iets weten … ? Te snél afvallen is inderdaad ook niet handig hé … ! Helemaal eens trouwens, met je andere bemerking, over suikers ! Fijn weekend, Peter

  2. Beste Peter,
    Ik lees nu reeds een jaar je blog maar ik ervaar dat hij chaotischer en chaotischer wordt. Kleuren verschillende lettertypes structuur. Just to let you know. Kijk misschien eens naar je blogs van het laatste jaar en oordeel zelf.

    1. Hartelijk dank voor de feedback! De kleurtjes etc. gebruikte ik om het geheel wat meer structuur te geven, maar dat is dus duidelijk niet gelukt! 🙂 Merci voor deze tip, ik heb deze blogpost nu herwerkt: naar 1 kleur, de tussentitels opnieuw als gewone tekst, etc. Als je even de tijd zou hebben: is dat zo beter ?

Geef een reactie