wo. okt 13th, 2021

de-natuurlopen-van-ac-lyraMorgen is het zover! 

Dan trekken we opnieuw naar de Natuurlopen in Lier.

Vorige keer was het voor de 10 km (finish nét niet onder de 40 minuten!), dit keer voor de halve marathon.

In Lier ga ik érg graag lopen, de Natuurlopen bieden een fijne formule: gezellige, warme sfeer, organisatie tiptop, en een prachtig parcours!

Om helemaal lyrisch van te worden! 🙂 Als je ziet hoeveel hardlopers er afzakken naar de Natuurlopen, en vooral, als je ziet hoe tevreden die steeds zijn, dan kunnen we er niet omheen: AC Lyra heeft een mooie succesformule te pakken!

Wij gingen in gesprek met Gery Follens, Secretaris van AC Lyra. De mooie foto’s in deze blog zijn van Chris Hofkens.

1. Wie is Gery?

img_8186“Ik ben 56 jaar en sinds mijn 18de werk ik bij de Politie. Eerst als lesgever, en nu als coördinator van de Rekruterings- en Selectiedienst.

Sinds 1985 ben ik aangesloten bij AC Lyra, eerst als atleet-jeugdtrainer, en later als jeugdcoördinator.

Sinds 2000 ben ik Secretaris van AC Lyra, en sinds 2009 maak ik deel uit van de Raad van Bestuur van de Vlaamse Atletiekliga“.

2. Je investeert véél tijd in AC Lyra en VAL: waarom?

“Omdat ik ervan overtuigd ben dat atletiek één van de mooiste én de meest veelzijdige sporten is die er bestaan.

img_8111Door het aanbieden van deze sport, spelen wij een belangrijke maatschappelijke rol!

Binnen het clubgebeuren onstond er een vriendschapsband die een enorme voldoening schenkt. Vooral de waardering die we krijgen van onze atleten en hun entourage, zijn hartverwarmend!

De stap naar de VAL heb ik gezet omdat ik het beleid inzake onze sport mee wil bijsturen. Ook vind ik het fijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan en op dat vlak vind ik bij de VAL zeker mijn gading. De persoonlijke contacten met de trainers en atleten over de clubgrenzen heen zijn hierbij een belangrijke schakel!”.

3. AC Lyra : wat maakt die club zo speciaal?

“AC Lyra is uniek omdat we een club zijn die openstaat voor iedereen, in een hechte familiale sfeer. We hebben oog voor alle atleten, ongeacht hun talent of beperking.

In dat kader zijn we zeker uniek, daar we als “ankerclub van de Provincie Antwerpen” ook zo’n 40 atleten met een beperking begeleiden.

We dragen waardering voor onze vrijwilligers-medewerkers hoog in het vaandel! 

De hoge kwaliteit die we met onze organisatie kunnen aanbieden heeft daar zeker mee te maken. We hebben een jong en dynamisch bestuur, met de jongste voorzitter van het land. Wij zijn absoluut niet bang voor vernieuwing en verandering!

4. De Natuurlopen zijn een klassieker. Wanneer zijn jullie ermee gestart, en waarom? 

“De Natuurlopen zijn opgestart in 2003. Ze zijn nu reeds aan hun 14de editie toe!

De filosofie die erachter steekt is gebaseerd op het in beweging brengen van zoveel mogelijk mensen, en we willen de deelnemers laten genieten van een kwalitatieve jogging, langs de mooiste stukjes natuur en cultuur van Lier.

Onze organisatie heeft het voordeel een constante te zijn in het wintergebeuren, ze vormen een ideale voorbereiding voor de voorjaarsjoggings en -wedstrijden.

Er namen al meer dan 41.000 joggers deel aan ons wintercriterium!

5. Is er ook een “Marathon van Lier”?

“Ja. Om de 5 jaar, telkens tijdens ons jubileumjaar, en dus ook dit jaar (we bestaan in 2017 70 jaar als vereniging!) organiseren wij een marathon.

De 3de Marathon van Lier staat gepland op zondag 26 maart 2017.

Er wordt gelopen in het stadscentrum en over de Netedijken.

Alle informatie staat op deze website: http://www.marathonvanlier.be. De voorinschrijvingen staan reeds open!”

Gery, heb je nog een boodschap, voor de lezers van de Blog ?

“Wie graag eens wil proeven van een kwalitatieve jogging op maat, die volledig verkeersvrij verloopt, langs de mooiste stukjes van de Netestad, aarzel niet om zaterdag 21 januari en zaterdag 18 februari aan te kruisen in de agenda!

En de apotheose die je zeker niet mag missen is de 3de Marathon van Lier – Memorial Jef Breugelmans op zondag 26 maart 2017 met mogelijkheid om deel te nemen aan de aflossingsmarathon, de 10 Miles, de 5 Km of de Kidsrun”.

Voilà!

Dankjewel voor je tijd, Gery!

En tot morgen in Lier 🙂
Met sportieve groeten,

Peter

Exposure

4 gedachte over “De Natuurlopen van AC Lyra – een succesformule!”
  1. […] Om maar met de deur in huis te vallen: in Lier gaan wij bijzonder graag racen. Het is reeds het zeventiende seizoen dat deze reeks natuurlopen plaats vindt, met afstanden van 5 km tot 25 km. In deze blog schreef ik al eens over deze natuurlopen (link). […]

Geef een reactie