za. jan 29th, 2022

foto-carl-noyaDames en heren, wat kreeg ik vandaag een bijzonder berichtje van een lieve dame, Sue. Dat begon als volgt:

“5 reasons why you’re NOT making money from your blog”.

Hou het even tussen ons, maar ik ken wel méér dan vijf goede redenen waarom ik geen geld verdien, met deze blog.

(Foto: Carl Noya)

Maar goed, wij zijn steeds bereid om te leren uit onze fouten, en des te méér in deze materie.

Ook al zijn er wel vijf redenen, dit was de kern van de zaak, de essentie als het ware, aldus de lieve mevrouw:

Dear Peter,

I hate to break it to you, but people don’t care about you.

They care about solving their problems. The more you help your readers with what they care about, the more they’ll stick around and recommend your blog to others. Most bloggers don’t focus on their audience. They focus on themselves. They write about what they had for breakfast. They write about their dog’s birthday.

Kind regards,

Sue

Miljaar. Nou brak m’n klomp.

Dat ik daar, na méér dan een jaar bloggen, nog nooit aan gedacht had!

Afbeeldingsresultaat voor edelhert in de sneeuwStééds had ik het over m’n eigen futiele avontuurtjes en onooglijke akkefietjes, en tot dusver, heb ik het nog nooit over de problemen gehad waar de lezers, u dus!!, mee worstelen.

Nondepiep.

Wat kon ik mezelf voor het hoofd slaan.

(Foto)

Dat is weer iets voor mij: met het zout komen, als het ei op is.

Pfff. Maar goed. Er is méér blijdschap in de hemel over één zondaar die zich bekeert, dan over negen en negentig rechtvaardigen, die de bekering niet van doen hebben. Dus gezwind werpen wij een blik op de stapel problemen die zich dagelijks aandient. En zo komen wij terecht bij Falderie.

Wie? Falderie.

Falderie liet ons het volgende weten:

Beste Peter, 

Héél mooie blog, over die Hollanders, en over het feit at er in de Reedijk nergens herten, bambi’s of andere artiodactyla te zien waren. Ik begrijp uw frustratie en uw verdriet dienaangaande. Veel sterkte.

Voor zover het een troost kan zijn, wij hebben recent op vakantie krak hetzelfde aan de hand gehad, maar dan met Duitsers.

Die hadden ons naar het Zwarte Woud gelokt met de belofte dat het daar zou wemelen van de edelherten, de damherten, de muntjakherten, und so weiter und so fort.

Wandelden wij daar verdikkeme de godganse dag rond, in dat Zwarte Woud, op een zogenaamde hertenwandeling, en denk je dat wij daar één hert gezien hebben? Dream on!

Zou je dat probleem voor ons eens willen oplossen, Peter ?

Met vriendelijke groeten,

Falderie

Enfin, beste lezer, wij geven het eerlijk toe: het is met lange tanden dat we er aan beginnen, maar we gaan het probleem van Falderie desalniettemin toch oplossen.

Dat varkentje gaan we eens wassen, wou ik schrijven, maar het betreft hier herten en bambi’s, dat is toch een andere matière.

Omdat Sue het zo warm aanbeveelt, gaan we gezwind aan de slag:

“Beste Falderie, 

Bedankt dat u uw probleem even meldt aan mij. Ik ga dat met véél plezier oplossen voor u.

Andermans problemen oplossen, dat is het liefste wat ik doe.

Afbeeldingsresultaat voor edelhert in de sneeuwHet wil nu treffen, maar via mijn blog kreeg ik een mooie suggestie van de enige echte Bart Delobel.

Bart, dat is een patéke zenne. Maar goed, dat is een andere kwestie.  

In ieder geval, Bart wees mij op het bestaan van de safari-jogging. Daar kan u meer over lezen in dit boeiende artikel :

“Safari-joggen in Nederland”

Nederlanders beseffen ten gronde dat je met azijn geen vliegen vangt, en aldus opent het artikel nogal enthousiast, met volgende vergelijking:

“ALS ZE IN ZUID-AFRIKA THE BIG FIVE MARATHON UNIEK VINDEN, DAN HEBBEN ZE ONZE HOGE VELUWE NOG NIET GEZIEN”

Nou, nou.

Dat zou ik eerlijk gezegd met een flinke korrel zout nemen, Falderie. 

Immers, in dit artikel was er tijdens de 18 km lange safari-jogging niet één hert te zien, met als flauwe verklaring:

“Ze laten zich weinig zien vandaag. Ze zullen schutting zoeken tegen de regen en de wind, want zo weinig hebben we het nog nooit meegemaakt.”

Dat die beesten beschutting zoeken bij het minste spatje regen, en zo de safari-joggers in de kou laten staan, dat is toch te gek voor woorden?

Enfin, eind goed, al goed, want helemaal aan het einde van de rit zien de safari-joggers dan toch een hele meute edelherten, sterker, het zijn er te véél om op één foto te kunnen! 

“Nooit eerder zagen we zo’n groot aantal edelherten bij mekaar. Waar we een half uur geleden, de wanhoop nog nabij waren, kan de pret nu niet op!”

Voilà. Beste Falderie, haast u nu naar http://safari-joggen.nl, en go for it!

U zal het zich niet beklagen. Hoop ik. 

Met deze prima suggestie van Bart, meen ik uw probleem finaal en grondig te hebben opgelost. 

En anders geeft u mij maar een seintje, dan helpen wij u graag verder.

Met sportieve groeten,

Peter”

Afbeeldingsresultaat voor edelhert in de sneeuwZiezo.

Wat denkt u daar van, dames en heren ?

Troubleshooting op Champions League-niveau, niet?

Dus, lieve lezers, hebt u nog enkele problemen op uw lijstje staan, niet aarzelen!

Hebt u nog schier onoplosbare problemen met uw kroost, in uw relatie, met uw woonst, met uw voorbije of toekomstige vakantie, met uw huisdieren, met uw hobby, of met iets of iemand anders: vooruit, voor de pinnen ermee!

Wij zijn er voor u.

Met hulpvaardige groeten,

Peter

Float

13 gedachte over “Uw probleem? Mijn probleem!”
  1. euh… vanavond ben ik gaan lopen in het donker met m’n straf lampeke op m’n koppie.. en plots zag ik 2 nieuwsgierige oogjes naar me kijken… ja, het was een hertje .. echt waar … zalig toch! 🙂 #HappyRunner

  2. Awel hé Peter… ik heb een vraag, maar het is niet zozeer een probleem waar ik mee worstel, maar wel een vraag aan jou: trails! Zeg mij nu eens, en dat mag gerust in het lang en in het breed, wat jou daarin angst aanjaagt? Ik ben nu al benieuwd naar het antwoord! 😉

Geef een reactie