za. jan 29th, 2022

20160924_192834In deze periode van het jaar gaan de meeste blogs over kerstmis, over de kerstman, over de kerstboom, over de kerststal, over de herberg die vol is, over de schoonmoeder die iets te diep in het glas heeft gekeken, enzovoort en zo verder.

Maar wij slaan vandaag een andere weg in. Zo dadelijk verklaar ik mij nader.

Maar eerst en vooral wil ik alle lezers van deze blog een warme dankuwel bezorgen!

U was fantastisch, dit jaar! Zo veel fijne, enthousiaste, bemoedigende reacties, op WordPress zelf, op Facebook, dat was ronduit hartverwarmend. Dat doet iets, met een mens.

Ja zelfs, fijne reacties in het echt.

gibranRecent overkwam het mij in de supermarkt, tussen de diepvriessoep en de kleenex: een dame op leeftijd vroeg of ik het was? Die rare vogel met zijn blogs?

Dat kon ik niet bevestigen, noch ontkennen. Ik wist natuurlijk niet welke blogs zij wél leest, en welke zij aan zich voorbij laat gaan.

Een lang en eerder verwarrend gesprek ontspon zich, waaruit wij onthouden dat ik het uiteindelijk toch was.

Zelf begreep ik uit dit gesprekje dat lezers soms dingen lezen, die ik nooit heb geschreven.

Goed. Als wij het niet over Kerstmis gaan hebben, waar gaan we het dan wél over hebben?


terneuzenWel, dames en heren, het einde van 2016 nadert, wordt het dan niet hoog tijd dat wij de Loper Van het Jaar aanduiden?

En wie gaat die Loper Van Het Jaar aanduiden, hoor ik u nu denken?

U gaat dat zélf doen!

U doet suggesties, en ik laat binnenkort weten wie het geworden is.

Een onschuldige kinderhand zal dat bepalen, en ik klap nu nog niet uit de biecht wiens onschuldige kinderhand dit gaat doen.

Zoals steeds in het leven, benaderen wij deze kwestie met een open vizier!

there-is-always-a-wayHet mag dus een internationale topper zijn die in 2016 een knalprestatie heeft neergezet, genre Eliud Kipchoge.

Het mag ook een topper van eigen bodem zijn, genre Benny Fischer.

Het mag gerust ook een trailloper zijn, die een knappe prestatie heeft neergezet in de woeste natuur, en die bv. een spannende sprint tegen een hongerige grizzlybeer heeft gewonnen, met nipte voorsprong.

Of het mag een postume nominatie zijn, voor de trailloper die die sprint nipt heeft verloren.

En uiteraard, power to the people: het mag Jan of Fran met de Pet zijn, die geen wereldschokkende atletische prestaties heeft neergezet, maar die in moeilijke omstandigheden toch zijn of haar grenzen heeft verlegd, ondanks ziekte en tegenslag, ondanks blessureleed, etc.

sportograf-87993172_lowresHet mag iemand zijn die de strijd tegen overgewicht is aangegaan, met een vastberadenheid waar u en ik alleen maar van kunnen dromen.

Het mag uiteraard iemand zijn die voor het Goede Doel een wezenlijk verschil heeft gemaakt, of iemand die zich op het strijdtoneel eervol onderscheiden heeft en zijn loopmaatjes belangeloos heeft voortgestuwd, gemotiveerd, geïnspireerd, etc.

Het mag dus eender wie zijn.

Als u maar vindt dat hij of zij de nominatie ‘Loper Van Het Jaar’ heeft verdiend. U hoeft maar één zaak te doen: laat ons weten wie de nominatie verdient en waarom, en dan doen wij het nodige.

Voor wie het Leven geen zin heeft zonder duidelijke spelregels: wij vatten het voor u kort samen:

  1. Neen, hoe graag u dat ook zou willen, u mag niet op uzelf stemmen.
  2. Uw stem is enkel geldig indien u ze voor 28 december (17u) uitbrengt.
  3. We gaan niet met categorietjes en klassementjes werken: geen hokjesdenken, en geen vakjesgedoe. Er komt één Loper Van Het Jaar uit de bus, over alle grenzen heen.
  4. Uiteraard willen wij met deze blog de diversiteit hoog in het vaandel dragen, dus ook een vreemde eend in de bijt, op welke manier dan ook, komt in aanmerking voor deze eervolle nominatie.
  5. Als u écht niet kan kiezen, dan mag u twéé genomineerden suggereren.

Mocht dit beknopte reglement niet duidelijk zijn, dan geeft u mij maar een seintje, dan verzinnen wij speciaal voor u nog enkele aanpassingen 🙂

Vol spanning zien wij uw inzending tegemoet!

Met sportieve groeten,

Peter

3 gedachte over “Gezocht: Loper Van Het Jaar?”
  1. Uw vraagje is geen probleem: het zijn twee beginnelingen die dat verdienen: JARNE en CHARLOTTE DE GROOF – kan moeilijk anders met zulke toffe gemotiveerde papa als voorbeeld.

  2. Hallo Peter, De 1ste die mijn te binnen schiet is Running Nicoline waarover je ook hebt geschreven op 29 novemer van dit jaar. Wat Nicoline heeft gepresteerd ondanks de beschimpingen en reactie van omstanders die geen besef hebben wat ze met iemand kunnen doen, zou ik haar voor haar doorzettingdvermogen willen nomineren voor loper van het jaar. Want van niks naar 3x per week met als doel afvallen is een perfect streven toch.

  3. Dag Peter, ik vind dit persoonlijk een heel moeilijke en ben er eerlijk gezegd niet zo een fan van. Waarom? Omdat je altijd die loper/loopster over het hoofd ziet die ook de nominatie verdient. Omdat een Ludo De Poortere in 77 uren de dubbele Spartahlon liep (Phidipiddes Run), goed voor 490 km.. Omdat een Veerle Beernaert de Spartathlon liep als 2de Belgische dame ooit. Omdat trailloopsters Kim Mulder en Stella Petric met zo’n sprekend gemak hun ultra trails uitlopen. Omdat elke bankzitter die uit de zetel komt om te gaan lopen in een start to run een dikke schouderklop verdient. Omdat mijn loopbuddies van 2016 er waren op de momenten toen ik het even moeilijk had. Omdat mijn zoon op z’n 16e ervan houdt om met z’n vader mee te gaan draven in de bossen of vraagt aan z’n papa om hem te hazen op een 10km… Wie wordt het dan voor mij: ????. Ik zal hem noemen : “De Genieter” … met een knipoog van #HappyRunner

Geef een reactie