za. jan 29th, 2022

dempseyDames en heren,

Gisteren hadden wij het hier over Galileo, mocht hij nog leven, dan was hij méér dan 450 jaar oud!

Vandaag hebben wij het dus, speciaal voor u, over de jeugd. En dan met name over de sportende en de bloggende jeugd!

Dempsey is 21 jaar oud, en een sportieve duizendpoot.

Recent begon hij met deze – mooie ! – blog:

http://dempseyweiss.wixsite.com/believe-and-achieve !

Als u even tijd hebt, breng dan zeker eens een bezoekje aan zijn blog! En als u géén tijd hebt, dan schrapt u maar een half uurtje TV-kijken of Facebooken!

Nil Volentibus Arduum, oftewel Niets is onmogelijk voor zij die willen: dat was het motto van een 17de eeuws toneelgezelschap in Amsterdam. De leden kwamen bijeen om te keuvelen en te palaveren over logica, ethiek, toneel en dichtkunst. Godsdienst op het toneel werd vermeden, maar  ook staatkundige zaken en staatshervormingen waren taboe.

Naar mijn – immer bescheiden – mening is de blog van Dempsey een prima vormgegeven blog, inhoudelijk zeer sterk, boordevol nuttige tips over sport en over voeding. Kortom, onze interesse was gewekt.

Wij voelden Dempsey – figuurlijk! – aan de tand. Hier gaan we!

  1. Wie is Dempsey Weiss ?

Ik ben eigenlijk best een verlegen jongen. Toch ben ik iemand die ook graag zijn verhaal wil brengen.

dempsey-2Daarnaast ben ik een echte sportverslaafde, meer bepaald, aan fitness en atletiek.

Momenteel combineer ik twee studies met m’n blog, met vele uren sport, en met verschillende andere activiteiten.

Ik heb vaak nood aan nieuwe uitdagingen.

Recent ben ik me bv. gaan verdiepen in de G-sport, deze maand wil ik m’n diploma behalen voor het begeleiden van jongeren met een fysische beperking.

  1. Je studeert zowel aan Howest als aan Vives, hoe komt dat ?

Ik heb vorig jaar op studeervlak een paar haperingen gehad. Ik heb het een periode vooral mentaal zwaar gehad, waardoor ik sommige zaken niet voldoende ernstig nam. Meer hierover kan je lezen in mijn recente blog.

dempsey-3Dat besef is er gekomen na mijn herexamens. Ik ben nu met volle moed begonnen om in zes jaar toch twee diploma’s te behalen.

Ik wil graag naast mijn huidige opleiding Sport en bewegen, ook nog een nieuwe opleiding volgen, voeding en dieetkunde.Aangezien ik in zes jaar wil afstuderen, heb ik er voor gekozen om nu al te starten met voeding en dieetkunde.

Zo hoop ik de komende twee jaar mijn eerste jaar voeding en dieetkunde af te werken, én mijn diploma sport en bewegen te behalen.

  1. Je bent vrijwilliger bij de Surfrider Foundation, wat houdt dat in ?

Het is voornamelijk de bedoeling dat ik de stranden aan de westkust proper houd. Een keer om de drie maanden gaan we samen met een kleine groep alle rommel op het strand opruimen.

Ik woon zelf aan de kust, en ik heb in het verleden nog gesurft. Het is gewoon heel erg om telkens die vuiligheid te zien! Ik hou van het zeetje.

Dus het zeetje moet proper zijn!

  1. Zeker. Wat is jouw relatie met sporten en hardlopen ? 

Sport is voor mij een uitlaatklep.

Ik heb het in een verleden wel zwaar gehad. Drie jaar geleden is een van mijn beste vrienden overleden in een ongeluk. Het lijkt heel vreemd om nu te zeggen, maar ik heb een periode gehad waarin ik weinig zin had om zaken te doen, laat staan om te studeren.

Atletiek was een houvast. De laatste jaren van mijn atletiekcarrière waren de beste, omdat ik het deed met een bepaald doel.

Nu 3 jaar later heb ik alles een plaatsje kunnen geven, en moet ik verder met het leven. Ondertussen ben ik wel met competitie-atletiek gestopt. Ik loop al sinds mijn 10 jaar, ik heb 8 jaar competitie-atletiek gedaan.

Maar ook al ben ik nu gestopt met competitie, het is en blijft mijn leven. Ik heb het gewoon nodig!

  1. Je bent recent beginnen bloggen, hoe ervaar je die opstart?

Ik ben beginnen bloggen omdat ik mijn verhaal wil vertellen. Later zou ik graag werken als sportbegeleider en diëtist, ik hoop via mijn blog mensen duidelijk te maken dat ik hier graag en goed advies in kan geven, vanuit mijn ervaring.

Ik ben eigenlijk heel verrast met de opstart, het is fijn hoeveel (positieve) reacties ik nu al krijg!

Ik ben nu zo’n kleine 3 weken bezig, en het is heel leuk om dit te doen.

  1. Je schrijft dus uiteraard graag over voeding, dus bij deze: hoe kijk jij naar vegetarische/veganistische voeding ?

Ik ben van oordeel dat een sporter moet eten waar hij zich goed bij voelt. Een vegetarisch/veganistisch dieet is in deze optiek absoluut niet verkeerd! Het is niet omdat je geen vlees eet, dat je ongezond leeft!

Er zijn voldoende vleesvervangers die de juiste voedingsstoffen aanbrengen.

Sporters denken vaak dat vegetarische/veganistische voeding enkel en alleen uit groenten bestaat, maar dat is zeker niet het geval. Ik denk bij veganistisch eten meteen aan heerlijke gerechten met tofu, etc.

Ik link dit graag even aan een absolute topsporter!

Reeds in 1990 startte Carl Lewis met een veganistisch dieet, en in 1991 werd hij wereldkampioen, hij schreef dat toe aan zijn veganistisch dieet!

Dus je kan intens sporten, ook op topniveau, zonder vlees.

  1. Wie is voor jou een inspirerend rolmodel, en waarom ?

Lezers zullen misschien verwachten dat ik een atleet of een atlete ga kiezen, maar ik ben beginnen bloggen door Julianne Hough: zij zal altijd mijn rolmodel blijven!

Zij is in de eerste plaats een actrice, maar ze heeft echt een fenomenaal goede blog!

Toen ik die blogs las, wilde ik meteen zelf aan de slag met m’n eigen blog!

Dempsey, wat is jouw ultieme boodschap voor de lezers van deze blog ?

Ik hoop dat lezers mij willen volgen: ik heb nog zoveel mooie verhalen te vertellen. Ik wil niet bekend worden, maar ik wel gezien worden!

Ik hoop dat ik met m’n blog mensen in beweging krijg, en dat ik een gezonder voedingspatroon kan promoten!

Voilà.

Wij wensen Dempsey héél veel succes met de studies, met het sporten, en uiteraard ook met zijn blog! 

Dankuwel voor dit interview!

Met sportieve groeten,

Peter

 

Een gedachte over “Dempsey, sportieve duizendpoot!”

Geef een reactie