di. feb 1st, 2022

hillaryDag Hillary,

Alles goed met u?

Ik vermoed van wel! Immers, vandaag las ik dat u maar liefst 12% voorligt op Donald Trump. Nu ja, die heeft niet minder dan élf dames betast, zonder dat er daar duidelijke afspraken over waren, of toch niet op voorhand.

Dat tart alle verbeelding, natuurlijk. Als er voor elke dame die dit in de openbaarheid bracht, nog een aantal andere, meer zwijgzame dames zijn, dan hebben wij het hier bijna over een ganse KVLV-afdeling!

Je kan bij het kiesvee met véél wegkomen, en zeker bij het Amerikaanse, maar een voltallige KVLV-afdeling lastig vallen en betasten, dat krijg je niet uitgelegd.

Iets anders.

Hillary, gisteren maakte ik wat mee!

Hier in Tervuren was het halloweenwandeling, en één van de papa’s had zijn dochtertje verkleed als Hillary Clinton!

Daar sprak ik de brave man vriendelijk maar kordaat op aan: dat zo’n halloweenwandeling een politiek neutraal event moet zijn, en blijven!

Neen hoor, zei de brave man, toch lichtjes geschrokken. Wij hebben ons Amélietje gewoon verkleed als een lelijke, vieze, oude, enge heks.

Oei, dat was een lelijk misverstand.

Je maakt wat mee, bij zo’n halloweenwandeling. Eén ouderpaar had het effectief gepresteerd om hun kleine verkleed als Donald Trump het bos in te sturen.

Levensecht.

Het ventje zijn haartooi vakkundig in model gebracht door een kapper die de overconsumptie van bewustzijnsverruimende middelen niet laten kan.  Hillary, zeg nu zelf, dat doe je je kinderen toch niet aan?

Image result for hillaryHeel de avond hebben ze dat ventje uitgelachen, en nog geen klein beetje.

De meisjes op kop natuurlijk, steeds maar giechelen: kijk, kijk, daar heb je die oude viezerik.

En een al wat oudere dame had dat éne jenevertje te veel genuttigd, en was behoorlijk boven haar theewater. In Veurne zeggen ze dan: “babbelwoater èdroenk’n èn“.  Zij zette gezwind het liedje in “Girls beware, girls beware, dirty old Donald is here!

Enfin, de kleine Donald Trump kon wel janken van ellende, halverwege de wandeling wist hij niet meer waar kruipen van miserie.

Hillary Clinton dressed in a black suit and a green shirt, sitting in a cafe. She is smiling, and a red teacup is situated in front of her. The foreground is distorted due to the presence of various small objects.Dat je als ouder een beetje wrokkig bent op je kinderen, dat is begrijpelijk: omdat ze je uit je slaap houden, omdat ze hun speelgoed niet opruimen, omdat ze hun handschoenen wéér kwijt gespeeld zijn, etc.

Een beetje wrok, tot daar aan toe, maar je kleine dan als vergelingsmaatregel verkleed als Donald Trump naar de halloweenwandeling sturen, dat druist toch volkomen in tegen het Verdrag inzake de Rechten van het Kind, zoals aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 20 november 1989?

Image result for hillaryIk betwijfel of onze kleine vriend dit trauma ooit verwerkt krijgt.

Maar goed.

Beste Hillary, u ligt dus 12% voor. Mooi zo. In Europa zouden méér dan 99.9% van de mensen voor u stemmen.

Niet omdat de mensen in Europa zoveel van u houden, maar uit afschuw voor uw tegenstander.  Dus wees maar niet té zeker van uw stuk. Zoals mijn loopkameraad en tevens politiek analist Robby onlangs nog schreef in de The FB Journal:

“Als véél Democraten denken dat de strijd al gestreden is, dan blijven ze misschien liever thuis, en wie kan hen ongelijk geven? En misschien zullen ook de Bernie-aanhangers hun stem aan Hillary weigeren te geven, en wie kan hen ongelijk geven?  Wel, dan zijn de capriolen van Trump misschien nog niet zo dom als ze op het eerste zicht lijken. Menig populist in Europa heeft verkiezingen of referenda gewonnen door te teren op afgunst, angst, jaloezie, en was daarbij niet te beroerd om in te spelen op complottheorieën en onjuiste beweringen. Waarom zou dit anders zijn in Amerika?”

Dat laatste, dat is een retorische vraag, Hillary.

Image result for hillaryVoilà. Hou daar maar rekening mee.

Als ik u tot slot van deze brief nog een klein adviesje mag meegeven: doe iets aan uw lach.

Uw lach is niet natuurlijk. U lacht als iemand die lijdt aan hevige kiespijn, of als iemand die lijdt onder een te laat en slecht behandelde longontsteking.

Hillary, dat werkt niet, zo’n kunstmatig lachje.

Image result for hillaryNiets dat mensen zo snel en zo goed kunnen onderscheiden als het verschil tussen een gulle, gemeende schaterlach (genre Johan Boskamp), en een geforceerd lachje, van moetens. Omdat de omstandigheden het vereisen, omdat het sociaal wenselijk is.

Voilà.

Probeer daar iets aan te doen, Hillary. Als je lacht, zorg dan dat het geméénd is, en anders, lach dan maar niet. Dan is het nog beter dat u gewoon zuur kijkt, en dat u uzelf blijft.

Goed. Vele lezers zullen wel al afgehaakt hebben ondertussen, dus wij ronden af.

Hillary, ik wens u nog twee fijne campagneweken, communiceer om de liefde gods niet té politiek correct, dat vinden de mensen saai. Vertel af en toe eens een schunnige mop, daar rààkt u het publiek mee.

De mensen stemmen graag voor iemand van vlees en bloed, Hillary.

Groeten,

Peter

Een gedachte over “Van vlees en bloed”
  1. Peter, your post looks intriguing. Love the choice of pics. Found your link on Roberta Pimenthel’s page and popped in to say hello. Wish i could understand what you’ve written. Have a great week. Smiles 🙂 🙂

Geef een reactie