zo. jan 30th, 2022

InspiratieDames en heren, af en toe krijg ik vragen en opmerkingen over deze blog.

Vaak beginnen die met de uiting van verlangen: “Oh, dat zou ik ook graag doen“.

Dan antwoord ik fijngevoelig met de bevestiging die men zoekt: “Doen! Niet twijfelen! Je krijgt daar héél fijne, warme reacties op. Meestal toch.

Schrijven is een creatief proces dat véél energie en voldoening schenkt. Toch aan de schrijver. Zelfs als de lezer er niets aan heeft, dan nog beleeft de schrijver er veel plezier aan. Dat heeft de natuur goed geregeld.

De volgende vraag is vaak: “Maar hoe vind ik in hemelsnaam inspiratie, iets om over te schrijven?“. Zie, dat vind ik een vreemde, ietwat absurde vraag.  Er bestaat zoiets als “hardlopen“, dus hoe kan je je dan afvragen waarover te schrijven?  Alvast mijn oprechte excuses aan iedereen die het tegendeel had gehoopt, maar over hardlopen kan ik nog honderden blogs schrijven. Zonder verpinken, en zonder verpozen. Over elke training, over elke race.

Alleen al deze prachtige quote: “I don’t have a runner’s body, but I have a runner’s heart – and that is all you need“, volstaat om me voor honderden woorden aan de waggel te krijgen. Maar we besparen het u.

Loudest mindsNog een prachtige quote: “Quiet people have the loudest minds“. Wie nog inspiratie zoekt, kan en mag daar – wat mij betreft – gerust eens een blogje aan wijden.

De blogs waarbij ik over iemand anders kan (& mag) schrijven, dat vind ik eigenlijk de fijnste. 

Misschien even speculeren: in het theoretische geval dat de inspiratie over het hardlopen volledig zou opdrogen, en in het theoretische geval dat ik over niemand meer kan (of mag) schrijven, dan is er gelukkig nog steeds het Alledaagse Leven.

Ook goed. Vandaag vroeg Jarne aan tafel: “Waarom drinken jullie eigenlijk koffie uit van die grote koppen?“. Daar kan je banaal, kapitalistisch en nietszeggend op antwoorden:

Koffie“Omdat daar méér koffie in kan, dan in van die piepkleine kopjes”.

Of je kan er op ingaan: “Omdat dat gezelliger is, koffie drinken uit van die grote koppen”.

En waarom is dat dan gezelliger?

Zie je? Dan ben je dus vertrokken.

Nu, voor wie zelfs het Alledaagse Leven niet voldoende inspiratie bevat, is er nog deze: TheDailyPost. Elke dag krijg je daar een prompt, zoals dat heet. Vandaag is de prompt Confused.  Dan mag je schrijven over “Confused”, en dat vervolgens posten met de juiste HTML-code (copy/paste).  Het idee is als volgt: je blog komt dan bij de andere blogs terecht, over dit onderwerp. Vele anderen lezen dan je blog. En raar maar waar: zo ontdek je zelf ook erg boeiende blogs. Die op hun beurt voor inspiratie zorgen. Zodat je geen prompts meer nodig hebt.

En je kan er ook inschrijven op prima (en gratis) cursussen over schrijven.

Voilà. Bij deze wensen we iedereen een fijne avond, en … Good luck, met die inspiratie!

Sportieve groeten,

Peter

4 gedachte over “Inspiratie”
  1. Bedankt Peter. Ik lees je graag. En heel af en toe durf ik zelf ook schrijven. B.

    Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

Geef een reactie