di. okt 12th, 2021

Journey 2Life is a Journey, not a Destination.

Het Engelstalige Journey is rijker dan het schrale Nederlandstalige equivalent, de Reis. Dan denk ik spontaan aan een Neckermann-soortige pakketreis.

De final destination is voor ons allen krak dezelfde. Aan deze extreme vorm van egalitarisme valt voorlopig niet te ontkomen. Voorlopig, schrijf ik behoedzaam, want Google is dat aan het oplossen, speciaal voor ons. Google Ventures mikt op 2045.

By 2045, humans can live forever, with the assistance of machines. They have drawn up a plan that involves creating an entirely new human body with all new body parts. The procedure will be completed by transplanting the brain, so the old thoughts and memories of the person remain with them“.

Voilà. Ook weer opgelost.

Terug naar 2016. Ook Running is a Journey, not a Destination.  “Op weg”, misschien is dat een betere uitdrukking.  Bv. bij de voorbereiding op een marathon ben je niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk op weg. Het gaat niet om die luttele uurtjes, op M-day zelf. Journey 3Het gaat om de ervaringen die je opdoet, om alles wat je leert, over jezelf, en cours de route

Dat klinkt misschien romantischer dan het bedoeld is. Het gaat niet alleen om de vreugde en het plezier, maar ook om de fouten die je begaat, te vermijden stommiteiten.

Misschien de grootste valkuil is een te sterke focus op de finish: “ik wil onder de 3 uur 52 minuten en 36 seconden  eindigen”, waardoor dit de voornaamste of zelfs de enige maatstaf van succes, of van mislukking wordt.

JourneyHet feit dat je aan de journey begint, is al een overwinning. U kent uw klassiekers wellicht: “A journey of a thousand miles must begin with a single step“.

Of omgekeerd: “The only impossible journey is the one you never begin“.

Duizenden journeys geraken maar niet uit de startblokken. Helaas. De eerste stap komt er niet. Je geraakt niet op weg. Omdat je denkt dat de weg te lang is. Of te lastig. Of te dit. Of te dat.

De volgende “tussenstop” op weg naar de Marathon van Frankfurt, wordt de Sirenejogging in Middelkerke, aanstaande zondag, 16 km. Journey 4Hoe dat zal gaan weet ik nog niet. Hopelijk wordt het een fijne ervaring. Met een uniek parcours, zeggen ze zelf:

De Sirenejogging Middelkerke, reeds jaren een vaste waarde, houdt het midden tussen een gewone stratenloop en een natuurloop. Eerst lopen we op de kustbaan van Middelkerke richting Oostende en keren dan terug via het provinciaal domein Raversijde, en op het asfaltbaantje door de duinen. Dus kustbaan, wat wegeltjes door een domein, boswegels, en tenslotte een verharde weg door de duinen. Een uniek parcours!

Het plan van aanpak, in grote lijnen: 

Start where you are. Use what you have. Do what you can“.

Sportieve groeten,

Peter

Journey

Geef een reactie