za. jan 29th, 2022

20160710_143719Wat heeft een mens weinig nodig om even tot rust te komen. Merkwaardig: alleen al een flinke portie zon kan wonderen  verrichten.

Onder een stralende zon voel je de batterijen zo opladen. Een zonovergoten pleintje. Even volstrekte rust, ontspanning, en even quality time.

Merkwaardig: na amper twee dagen voelt een gloednieuwe stad al vertrouwd aan, en kan je je op het gevoel oriënteren. Min of meer, dan toch. Maar verdwalen in kleine straatjes en steegjes: niemand die dààr om zal rouwen. Lopen SevillaEn vooruit dan maar, nog even de loopschoenen aantrekken. 13 km, kriskras door Sevilla. Eerst naar het Maria-Luisa Park en de Plaza de España, een prachtig gebouw, één en al pracht en praal. Opgetrokken ter ere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929. Kwestie dat u mij niet overschat: dat heb ik ook maar van even snel op te zoeken. Vervolgens richting de haven, erg mooi, en dan weer een eindje langs de Guadalquivir.

Deze training ging een heel stuk vlotter dan gisteren, raar maar waar: zou een mens op minder dan 24u tijd acclimatiseren? No idea. Dit keer wel iets vroeger vertrokken, iets langzamer gelopen (5:29), en spontaner de schaduw opgezocht, geen grote luxe als het bijna 40° is.

Wat een fijne training, intens van genoten.

Ik geef het nog graag even mee, mocht u het gemist hebben: een prachtig filmpje: Kukimbia. Dat is het Swahili woord voor “hardlopen”. Dit filmpje werd Keniagemaakt door Spencer MacDonald en Eva Verbeeck, over leven en hardlopen in de beroemde Rift vallei.

Zo mooi. Die natuur. De mensen. Wat een hard leven. Dankbaar voor de kans op onderwijs.

Brandende ambitie. Anything is possible, if you believe. 

Over hoe Keniaanse topatleten leven, trainen, dromen, Keniaen die droom waarmaken. You have to be patient, in your life

Met Leonard Komon, snelste loper ooit op 10 km, Milcah Chemos, wereldkampioen steeplechase en Paul Koech, meervoudig Diamond League-winnaar.

I had a big vision. Rotsvast geloof in een betere toekomst.

De ritmiek. De muziek in dit filmpje. De toewijding en de verbetenheid van die atleten. I really wanted to be a champion one day, and I became a champion.

Ondanks de topprestaties en al de titels: de bescheidenheid, de zachte stem van die topatleten.

Chapeau!

Sportieve groeten,

Peter

2 gedachte over “Kukimbia”

Geef een reactie