di. okt 26th, 2021

Sevilla KathelijneWaar zijn we nu weer aanbeland, dames en heren? In Sevilla. Er even tussen uit. Een weekendje. Even tot rust komen. Tijd voor elkaar.

U zal het niet geloven, maar we verstaan de mensen hier maar amper. Bij wijze van troost: de andere Spanjaarden ook niet: “de stad staat bekend om het zeer afwijkende dialect dat er gesproken wordt, de sevillanos zijn zelfs voor andere Spanjaarden amper te verstaan”.

En waarom precies naar Sevilla, zal u zich misschien afvragen? Rivier

Wel.  1. Omdat er Ryanair er naartoe vliegt aan democratische prijzen.

2. Omwille van het fijne klimaat.

“Gemiddeld regent het hier 41 dagen regen per jaar, waarvan de helft te verwaarlozen is, omdat er dan maar een paar millimeter neerslag valt”. Wie daar de moed toe heeft, mag dat in België eens beginnen tellen.

En 3. omdat het hier een echt openluchtmuseum is, fijn om rond te wandelen & je ogen de kost te geven.

Op de logistieke vraag kreeg wat ik zéker wou meenemen, luidde het antwoord in drievoud: Peter Sevillaloopschoenen, loopbroekje, en loopshirt.

Want wat is er nu handiger én fijner om een nieuwe stad te verkennen, dan een ochtendlijk duurloopje?

Eerst een fiets gaan huren voor Kathelijne, en dan, hop, vooruit met de geit.

12 km duurloop, eerst door de stad, en daarna langs de Guadalquivir.

Nu, zo héél ochtendlijk was het loopje niet, daarvoor hadden we iets te lang uitgeslapen en iets te uitgebreid ontbeten.

Het was dus eerder middag toen we vertrokken.

Nu, in juli is het hier gemiddeld 35 graden, maar vandaag meer dan 40 graden.  De eerste kilometers gingen prima, tempo in orde, rustig genietend van de stad, nog vlotjes keuvelend en babbelend,  en maar tateren.

Echter, nSevillaaarmate de kilometers vorderden, werd het toch nét iets te warm om nog heel comfortabel te lopen.

Halverwege ging de hartslag tot 200.

Dus tijdens de tweede helft af en toe een korte drankpauze, en even afkoelen.

En de laatste kilometers het tempo toch maar laten zaken.

En  ondertussen zit u zich natuurlijk al de hele tijd suf te piekeren wat de titel van deze Avondblog “NO8DO” in hemelsnaam te betekenen heeft ?

We laten u niet langer in spanning.

Het motto van de stad is “NO8DO”, en de 8 staat daarbij voor een knot wol (madeja). Dit betekent dus “No Madeja Do”, oftewel “zij heeft me niet verlaten”. Geen romantische kwestie, maar een militaire: ergens in de 13de eeuw kon Alfons X op de steun Sevilla rekenen in zijn oorlogen, en vandaar, deze gevleugelde woorden.

Sportieve groeten, en fijn weekend !

Peter

2 gedachte over “NO8DO”
  1. […] Wat hardlopen betreft, is december niet m’n favoriete maand, dames en heren. December en ik, wij worden nooit dikke vrienden, op sportief vlak. Dan gaan we véél liever trainen onder een stralend zonnetje, zelfs bij hoge temperaturen. […]

Geef een reactie