za. okt 16th, 2021

20160702_103726_resizedHet leven gaat verder.

Ook en zelfs nadat onze golden boys roemloos kopje onder gingen tegen (en laat het ons maar zeggen gelijk het is) een veredelde caféploeg van over ‘t water.

Hoe Hal Robson-Kanu (die recent bij tweedeklasser Reading aan de deur is gezet) de hele Belgische verdediging voor schut zette. Als naïeve koorknapen gevloerd, door iemand die ze bij een bepaalde, niet nader genoemde politieke partij, alleen maar als een werkloze profiteur zouden wegzetten.

Enfin, we zijn er weer voor twee jaar vanaf. 20160702_103724_resizedWe kunnen weer verder. Vooruit met de geit.

Nu moet Duitsland nog snel even Europees kampioen worden. Of IJsland. Maar liever niet Italië.

Vervolgens nog even de Tour de France uitzweten.

En dan is het eindelijk, godzijdank, weer zover: tijd voor sport in de ernstige zin van het woord. De Olympische Zomerspelen in Rio komen er aan, met op 22 augustus de Olympische Marathon. U supportert toch ook fanatiek mee voor onze Koen Naert? Eén groot voordeel stip ik daar graag aan bij deze Olympische Marathon: er is géén discussie mogelijk, als we niet winnen van de Kenianen dan zal het niet aan Marc Wilmots gelegen hebben.

En nu vraagt u zich wellicht af, “Hoe zit het ondertussen met Navalayo‘s nieuwe, baanbrekende Keniaanse loopschoenen, en haar start-up Enda?”.  Schoenen EndaNou, een kort maar zeer eenvoudig antwooord: prima, prima, prima! Crowfdunding is the new normal, als u het mij vraagt.

Er werd 75.000 USD gezocht voor dit mooie project, en er is al meer dan 125.000 USD in the pocket.  Mooi zo.  De betaling werd netjes uitgevoerd, en mijn rood groen zwarte Keniaanse loopschoenen zijn op komst, las ik deze ochtend in een fijn emailtje.

En nu we toch even uitweiden over eerdere blogs (het is tenslotte weekend, moet u maar denken, tijd om even te onthaasten): af en toe krijgen we Tina 2naar aanleiding van deze blog de – eerder indiscrete – vraag hoe nu met Tina gaat ?

Over de details moet ik u helaas het antwoord schuldig blijven, maar op basis van Twitter, en aan de hand van de gerapporteerde interactie met toeristen te velde, zou ik durven gokken op: messcherp en ad rem ! 🙂

En ondertussen ploeteren wij rustig voort, richting Marathon Frankfurt, eind oktober. Vandaag een fijne loopervaring.  Dit n20160702_103724_resizeda een (véél te) lange periode van “kalm aan” en “rustig aan 6 km”, ten gevolge van een verrekking in de linkerkuit.

“Kalm aan”, wat is dat een verschrikkelijke periode in het Leven van de Loper, zeg.

“Kalm aan”, oftewel de hel op aarde. Als u het mij vraagt.

En nu ging het vandaag opnieuw veel beter. Vlot. Soepel. In het park van Tervuren, in de zon, die terug was van lang weggeweest.  En terug weg was, nadat de laatste meters er op zaten.  12 km aan 4:54, en dat ging goed. In het gezelschap van Kathelijne, als bonus.

En nadien uiteraard een heerlijk ontbijt en koffie bij Felix. 20160702_115559_resized

We schreven er al eens eerder over, en gezien onze niet-aflatende steun voor de lokale middenstand, vermelden we het graag opnieuw.

Bent u in de buurt van Tervuren, dan is dit een aanrader.

Niet alleen prima ontbijt en heerlijke koffie, maar ook mooie kunstwerkjes, een fijne en rustgevende locatie om rustig uit te blazen na de inspanning.

En de krant uit te pluizen, en te vernemen of Wilmots nu moet blijven, of toch maar liever niet. Ik vind dat hij moet blijven, als is dat vooral om contrair te zijn.

Voilà, we gaan afronden. Genoeg onthaast.

Tot slot wensen wij Katrien héél veel succes bij de start van de voorbereiding op de marathon van Keulen: ze houdt ons goed op de hoogte via haar blog. Keep going, Katrien !

Sportieve groeten,

Peter

Geef een reactie