ma. okt 11th, 2021

Felix 1Dames en heren, u hebt het misschien al gelezen, of misschien nog niet, maar Engeland wil uit de EU stappen.

Schotland en Noord-Ierland willen dan weer niet uit de EU stappen.

Bij wijze van positieve benadering: dat referendum had dus véél slechter kunnen aflopen.

Nu, wij leven wel degelijk in filosofisch interessante tijden, want wat lazen wij in The Times?

We lazen dat 4% van de personen die op de UKIP stemmen, in het referendum voor Remain hebben geopteerd.

Nou, daar zakte mijn broek eerlijk gezegd van af. Ofwel hebben die 4% het UKIP-programma niet zo héél goed bestudeerd. Nochtans laat de UKIP-website op z’n voorpagina niet zo héél veel ruimte over voor verschillende interpretaties: “Will we sell our birthright for a bowl of soup? Vote Leave today !

Ofwel hadden die 4% UKIP-stemmers de vraag in het referendum niet helemaal correct begrepen. Nochtans liggen “Remain” en “Leave” linguïstisch gezien toch voldoende ver uit elkaar.  Of misschien zijn dat 4% UKIP-stemmers die rechtstreeks van de pub naar het referendum zijn getrokken, en in zwaar benevelde toestand lukraak maar iets aangevinkt hebben?

Felix 2Nu hoor ik u wél al luidop denken: “En waarom was u dan The Times aan het lezen?”

Wel.

Nà het gebruikelijke hardlopen in het weekend, is het een recente maar goede gewoonte geworden van Kathelijne en ondergetekende om koffie en ontbijt te nuttigen in Bar Felix. We maken bij deze graag even tijd en plaats voor een klein streepje reclame.

Lang leve de middenstand!

Bezoek dus vooral deze Facebook-pagina even, en geef Céline en Isabel snel een warme Like20160625_122501Om de zaak kort samen te vatten, prima koffie, een fijn en verzorgd ontbijt, en wat me zeer kan bekoren: mooie kunst all over the place.

Nu ben ik geen overdreven groot kunstkenner, grif toegegeven.

Integendeel, ik onderken met moeite het verschil tussen een authentieke van Dyck en een amateuristisch vervalste Kandinsky, maar goed.

Wat ons tot een ander, nostalgisch  moment terugbrengt, ver terug in de tijd, toen ik in mijn prille jeugdjaren de beslissing nam om me te verdiepen in de Russische kunst, en dan met name in het werk van Kazimir Malevich.

Zijn bekendste kunstwerk is Zwart Vierkant. U kan dat werkje gerust eens googelen, en u zal het zelf zien, dit werk bestaat voornamelijk uit een zwart vierkant.

Noem het de rebelse puberteit, of noem het een uiting van mijn lastig, contrair karakter, maar tijdens deze studie van het werk van Malevich bedacht ik me wel eens, zo’n zwart vierkant, dat had ik ook nog gekund.

Enfin, Bar Felix dus.

Héérlijk. 20160625_122518

Na het lopen even de tijd maken voor koffie, ontbijt, enige reflecties over de Brexit, genieten van kunstwerkjes allerhande, wat keuvelen en wat mijmeren, de gazet lezen. Vreemd staan te kijken, bij wat er allemaal gebeurt in deze vreemde wereld.

Fijn weekend, iedereen !

Peter

====

20160625_130550

4 gedachte over “Felix”

Geef een reactie