ma. jan 31st, 2022

Running - Quote - Thinking“Running is a mental sport, more than anything else. You’re only as good as your training, and your training is only as good as your thinking.”

Voilà. Dat zal er niet ver naast zitten. Veel mooier en accurater gaan wij het zelf niet uitgedrukt krijgen, vrees ik.

Gisteren was een héérlijke training.

De eerste 5 km inlopen viel nog wel onder de noemer “met sputterende motor in gang sleffen”,  maar de daarop volgende twee reeksen van 8 x 300 meter, die waren super, een heerlijk gevoel om zo door het park te sprinten, vogelvrij, en telkens voluit gaan.

IMG_1819Op de TomTom kreeg ik steeds een spontane indicatie over het verloop van het herstel tussen twee sprints, en meestal was dat: “Goed herstel“, of “Redelijk herstel“. Enkele keren luidde het verdict helaas: “Slecht herstel“.

Nou.

En één keer, laconiek : “Géén herstel“. Dat klonk eerder onheilspellend, moet ik zeggen. Maar toen was het gelukkig tijd voor 4 minuutjes pauze tussen de twee reeksen.

Geen flauw idee trouwens waar die TomTom zich zoal op baseert bij zijn (of haar) krasse uitspraken, maar ik vermoed dat het aantal hartslagen dat je dààlt tussen twee sprints, er voor iets tussen moet zitten.

In ieder geval, erg fijn daarna: de 5 km uitlopen na het betere sprintwerk, die gingen als vanzelf. Je bent dan helemaal “los” gelopen. Die laatste kilometers voelden – letterlijk – als een wandeling in het park.

Welaan, vooruit dan met de spreekwoordelijke geit. Tijd voor een kleine test, zou je dan denken. IMG_1812De volgende race die gepland stond was eigenlijk pas de 20 km door Brussel op 29 mei, maar zoals u zelf ook wel zal inzien, en ontkennen helpt niet: dat is nog érg lang.

Veel té lang, bij nader inzien.

Die 20 km door Brussel is trouwens in het kader van de fantastische loopactie Loop Naar De Maan, dat wil ik nog graag even benadrukken.De kilometerteller mag dan wel staan te pronken op 380 kilometers en een beetje, maar de euroteller staat nog op 40 euro, waarmee ik ergens helemaal achteraan moet bungelen, niet mijn favoriete positie.

Hint hint. Om u alvast op weg te helpen: dit is de link voor gulle stortingen http://www.loopnaardemaan.be/lopers/peter.de-groof ! Gulle stortingen die, u weet het of u weet het nog niet, vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar zijn. Waarop u dan precies recht hebt vanaf 400 euro, daarover kan u zich steeds vrijblijvend bevragen in een persoonlijk berichtje.

IMG_1825Maar dus, die 20 km door Brussel is nog érg ver weg en de conditie is goed, dus gaan we tussentijds de benen al eens trekken, aanstaande zaterdag is er de enige echte 10 Miles race van de Furalopers.

Alle info op : http://www.furalopers.be/furaloop.

Klaar om er een lap op te geven ?

Wie nog twijfelt om zich eventueel ook in te schrijven, dit is een prachtige loop dwars door het Zoniënwoud !

Overtuig uzelf, eventueel mits deze foto’s hier.

Voor wie het voor wat hoort wat principe hoog in het vaandel draagt: Er is een mooi aandenken voor iedere deelnemer & een gratis aanwezigheidstombola!

Voilà !

Hopelijk tot zaterdag, in Tervuren ?

Sportieve groeten,

Peter

Geef een reactie