vr. jan 28th, 2022

20160505_135054Wat een bewogen dag. Letterlijk en figuurlijk. Nochtans een moeilijk begin: om 5u30 al voortijdig uit mijn warm bed moeten, daar word ik niet vrolijk van, en dan druk ik het nog zo diplomatisch mogelijk uit. 5u30, dat ervaar ik als een aanslag op mijn fysieke integriteit. Een geboren en getogen ochtendmens ben ik helaas niet. Eerder een nachtuil. Of een uil sui generis, hoor ik u denken.

Vervolgens, zo rond 7u van iemand de vraag gekregen of ik van Tervuren naar Mechelen was komen gepeddeld. Geheel naar waarheid toegegeven dat zulks niet het geval was: fiets in de koffer, en broembroem. Met vervolgens als snedige conclusie, “Dan hebt ge uw vélo niet goed gepoetst”.

Wat trouwens niet te ontkennen viel.  Krijg dat om 7u op je bord, zeg. Enfin, hop, naar de fijne coffee corner, 20160505_094929voor een bakje troost. Dàt deed deugd.

Van dan af liep alles gelukkig op rolletjes. Prachtige rit van Mechelen naar Mol, door centrum Antwerpen gereden, dan door de Antwerpse Kempen, wat een mooie stukken natuur.

Pittoreske dorpjes en gehuchtjes.  Witgoor, in Dessel, begot. Stralend zomerweertje. Iedereen goed gezind. Ik heb geen enkele valpartij gezien, en ik heb geen enkele valpartij veroorzaakt (hoop ik).

Kennis gemaakt met Bart, Patricia, An, Peter, Roel, en vele, vele anderen. Allemaal deelnemers met een heel verhaal. Waarom ze meedoen. Wat ze meegemaakt hebben. Voor wie ze het doen.

Welke acties ze allemaal ondernomen hebben om het startgeld bij elkaar te krijgen.

Straffe kost.

De kilometers vliegen voorbij.  Na een fijne stop (met véél sportdrank, een ferme banaan, een heerlijke sportreep met chocola, en vooral: lekkere koeken 🙂 ), nadert deel twee van de rit al snel zijn einde, aan het Zilvermeer.  Daar verzamelen alle pelotons.

En dan hop, naar de aankomst. Een prachtig moment. “Iedereen kent wel iemand die kanker heeft”, licht Marc Michils, toe 20160505_123909tijdens het huldemoment: “Dat hier zoveel fietsers aankomen en zo veel mensen voor hen komen supporteren, bewijst dat kankerpatiënten er niet alleen voor staan”. 702 teams verschijnen aan de start, en zamelen geld in voor wetenschappelijk onderzoek.

702 teams, dat zijn er maar liefst 104 meer dan in 2015.

Dit zegt véél over de grote solidariteit met kankerpatiënten in Vlaanderen.

In de namiddag heeft collega Lieve er een ferme lap op gegeven, van Mol naar Mechelen: chapeau ! En morgen fietsen de collega’s Hans en Hedwig naar Tienen, en terug, good luck !

En collega Brecht klaart de klus in zijn eentje, hij doet de volledige 1000km als solorijder. Straffe kost !

En tussen haakjes, zo kwam de 1000km vandaag in het nieuws:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/2.44101?video=1.2648064

Nog 3 dagen te gaan: stay tuned!

http://www.1000km.be

https://twitter.com/1000kmKOTK

https://www.facebook.com/1000kmtegenkanker/

Sportieve groeten,

Peter

Een gedachte over “Samen trappen tegen kanker!”

Geef een reactie