za. jan 29th, 2022

Vermoedelijk heb ik het al eens eerder vermeld, maar ik hou oprecht van startende ondernemers. Respect. Fijn dat mensen dat risico durven nemen. Weet u wat ? Waarom stellen we hier niet af en toe eens zo iemand voor ?

Geheel vrijblijvend natuurlijk. Een straffe meneer, die de stap zette. Of nog beter, een straffe madam, die het avontuur aandurfde. 

PetraMol(Tromgeroffel, om het spannend te houden.)

Mag ik aan u even voorstellen, dames en heren: Petra Michiels. Petra heeft een bijzonder mooi project opgestart, en dit onder de vlag Tomeeto. Welke lading door die vlag wordt gedekt, dat kan u best zelf uitvissen op de website, www.tomeeto.be.

Het is een errrg mooie en heldere website, en vooral, dan moet ik hier niet heel de uitleg zitten doen. OK, ik geef het grif toe, nu belanden we even in de grijze zone tussen efficiëntie en regelrechte luiheid, maar goed.

Soit, we krijgen het weer niet over ons hart, we leggen het toch maar even kort uit. Het is sterker dan onszelf. Geen half werk. Tomeeto organiseert weekends en reizen voor singles. Dus dames en heren, bent u momenteel single, of staat u op het punt om het weldra te worden, lees dan even aandachtig verder. Het unieke zit ‘m er nochtans in dat de activiteiten géén dating-gebeuren vormen.

Onze prioriteit is een leuk weekend of een toffe vakantie aan te bieden, zonder meer. Er hangt absoluut geen datesfeer, noch zijn er activiteiten in die richting.

U bent gewaarschuwd.  Tomeeto - 1

Echter, indien er niet alleen elektriciteit in de lucht hangt met deze of gene deelnemer/deelneemster, en u ook daadwerkelijk een kleine kerncentrale zonder scheurtjesreactor wenst op te starten, dat kan en dat mag dus, mits er uiteraard een wederzijds akkoord gezocht en gevonden wordt:

“Toch hebben wij er niets op tegen als er koppels gevormd worden.”

Voilà, dan ik ook niet.

Nu, het aanbod bij Tomeeto is zeer divers, qua activiteiten, bedoel ik dan. Er is voor elk wat wils:

“Wil je zeilen? Cruisen met een vespa? Het competitiebeest in je loslaten tijdens Hike & Seek? In ons reisaanbod ontdek je dat er véél te beleven valt. Ons aanbod is open voor iedereen, zodat je altijd veel nieuwe gezichten ontmoet. Je komt terecht in een smeltkroes van leefwerelden. Dat levert boeiende en soms hilarische gesprekken op. En verrassende vriendschappen achteraf.”

Hou nadien wel uw telecomfactuur in de gaten, want een deelneemster getuigt als volgt over haar Tomeeto-avontuur:

“Sinds het Tomeeto-weekend zijn wij constant aan het mailen en aan het bellen, later hebben we afgesproken, en dan weer bellen, etentjes en bellen, dan een weekendje, en bellen 🙂 En altijd was het superleuk, dus ja het klikt wel.” – Deelneemster uit Antwerpen

Daarnaast biedt Tomeeto ook eenoudervakanties aan.

Maar genoeg over Tomeeto, we gaan ook even op zoek naar de onderneemster in Petra. Gaat u mee? Here we go!

1. Petra, waarom ben je met dit project begonnen ?
Omdat ik – zonder het te weten – altijd al heb willen ondernemen, maar ik had niet de guts. Toen mijn ex-man totaal onverwacht ribbedebie was, heeft me dat vechtlust gegeven, en durfde ik plots meer risico’s nemen. Vermoedelijk omdat ik ontdekt had dat de hemel op mijn kop kan vallen, en het leven toch verder gaat.
2. Wanneer is jouw project succesvol ?
Drie dingen: (1) Als àlle singles en eenoudergezinnen in Vlaanderen weten dat Tomeeto bestaat. En uniek is omdat bij de singles de groep zo wordt samengesteld dat er altijd evenveel mannen als vrouwen meegaan, en iedereen onder leeftijdsgenoten is. (2) En vooral: als Tomeeto elk jaar honderden deelnemers, singles en eenoudergezinnen een leuke tijd kan laten beleven, en als hieruit veel vriendschappen ontstaan. En een occasionele baby af en toe 🙂 (3) En als Tomeetoo daarnaast een financieel gezond reisbureau is dat zichzelf altijd opnieuw kan heruitvinden en nooit belegen wordt.
3. Wat geeft jou energie in dit project ?
Omdat ik geen ervaring heb in toerisme, geen ervaring met financiën, geen ervaring met leidinggeven, geen ervaring met marketing, geen ervaring met ondernemen, voel ik me regelmatig op een “ontdekkers-high”, en kom ik mezelf regelmatig tegen. Tomeeto is eigenlijk een “snelgroeiterrein” voor mij.
4. Van wie krijg je veel hulp of steun, als het moeilijk gaat in je project ?
Ik krijg ongelooflijk veel steun en sympathie uit allerlei hoeken. Met stip van Fré (vaste begeleider, barman en danser van dienst 😉 en mijn buren Frie en Erik. Maar hiermee doe ik tekort aan vele anderen die mij essentiële tips influisteren, goede vrienden die mij door twijfel babbelen (zoals jij ook al gedaan hebt meneer De Groof!) of ook andere begeleiders. Ik weet niet waar ik al die steun aan verdien, mensen bieden spontaan hulp aan – en die komt erg goed van pas.
5. Wat zijn de komende maanden de absolute highlights die we zeker moeten vermelden ?
 
Dé highlight voor mij is dé eerste reis (tot nu toe waren het enkel weekends): in Catalonië beginnen we in de Pyreneeën (in een herberg in the middle of nowhere), we gaan langs een Moors dorp, bij een Vlaamse levensgenieter die er een B&B uitbaat, en die goed geïntegreerd is daar en ons de streek laat zien, inclusief cava proeverijen en tapa-kookworskhops. En dat alles sluiten we af in Barcelona.
6. Wat vind je moeilijk in dit project ?
 
Ik ben gewoon loontrekkende te zijn, het loon komt er zowieso, of ik nu mijn best doe of niet. Bij ondernemen is het andersom: ik geef me helemaal, en weet niet of er een beloning gaat komen. Gaan er genoeg inschrijvingen zijn etc? Gaat dit project slagen? De onzekerheid, dat vind ik soms moeilijk.

7. Hoe ervaar jij “ondernemen in Vlaanderen” ?
 

Ik kan het niet vergelijken met andere landen, ik vind het al bij al eigenlijk qua administratieve werklast redelijk OK. Maar ik ben dan ook nog niet op kruissnelheid …

8. Ben je iemand die graag en veel risico’s neemt ?
 

Sinds mijn scheiding durf ik een pak meer risico’s nemen, maar toch denk ik dat ik al bij al een voorzichtig iemand ben. Maar ik laat me minder door vermoede obstakels tegenhouden, ik denk nu eerder “dat los ik dan wel op als het zover is”. Het vraagt dan wel wat van mijn zenuwstelsel, maar heel vaak stelt het op voorhand gevreesde probleem zich uiteindelijk niet !

9. Wat heb je tijdens dit avontuur zoal geleerd over jezelf ?
 

Door mijzelf zo uit te dagen ontdek ik een aantal kwaliteiten waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik ontdekte bv dat ik met veel minder slaap toekom, omdat Tomeeto me zoveel energie geeft. En ik ontdekte dat enkele tegenslagen mijn gedrevenheid niet aantasten !

Dankuwel Petra, en héél veel succes met jouw project !!
Peter
2 gedachte over “Petra, onderneemster op avontuur”

Geef een reactie