za. jan 29th, 2022

De marathon van Antwerpen, nummertje 12, zit er op. Wat was me dit één langgerekte adrenaline-rushTomTom AntwerpenJe PB aanscherpen, dat blijft een overwinning op jezelf, een grens die je sloopt: met je benen én in je hoofd.

3 u 13 min, ik zou er voorhand met veel plezier voor getekend hebben.

Maar laat ons beginnen van in het begin.

Rustig maar degelijk begonnen. Van in het begin heb ik stiekem de tempomaker met de “3u15”-vlag in de verte in de gaten gehouden. In de beginfase was dat nog te hoog (te snel) gegrepen, dus liet ik maar een respectvolle afstand.

Maar goed, er zijn zo van die marathondagen dat alles netjes in de plooi valt. Dan kunnen zelfs flinke regenbuien de zaak niet verzieken. Of, waar de controlefreak in mij toch een beetje aan dood ging: Tussentijden Antwerpentoen in de konijnenpijp de GPS van de TomTom doodleuk niet meer thuis gaf, en de metingen plots volledig op hol sloegen.

Maar voorts: alles klopte.

De (schemaloze) voorbereiding verliep voorspoedig. Ik vond het erg fijn dat Jarne er ook bij was voor de Kids Run, en dat opa Bob het weekend kon & wou meemaken … Héérlijk. En het allerstrafste wapen in deze marathon was absoluut mijn allerliefste personal coach, fietsend aan mijn zijde: Kathelijne. Finnish Antwerpen

Wat was dat rustgevend.

Fijn om wat te praten (in het begin dan toch).

Heerlijk om een drankje aangereikt te krijgen als de nood het hoogst is.

En vooral op de moeilijke momenten: de juiste bemoedigende woorden, als je ze écht nodig hebt.

Wat een stimulans. En als alles klopt, dan krijg je natuurlijk vleugels. Dan komt de 3u15-meneer plots dichter in de buurt. En nog dichter. En dan heb je ‘m. Om – helaas – na een kwartiertje vast te stellen dat de brave meneer plots de bosjes indook. Call of nature. Tja. Die dingen gebeuren.

Waar ik erg blij mee was: dat ik de hele tijd tempo kon houden, 1u36 in de eerste helft, en de tweede helft, 1u37, dus nog geen minuut verval.

Conclusie: héérlijk dagje, het plaatje klopte.

Tijd om eens rustig na te denken over de volgende.

Sportieve groeten,

Peter

6 gedachte over “Adrenaline”
  1. […] En toch heb ik er ooit ‘ns een héél fijne marathon gelopen! Niet omdat het zo dichtbij was, want dat was het niet, maar wél omdat Kathelijne mee mocht fietsen! Meer dan drie uur hardlopen in het gezelschap van Kathelijne, dan mag je je gelukkig prijzen. En steeds drinken, voeding, en psychologische ondersteuning vlak naast je, héérlijk! U kan het hier nog ‘ns herlezen: LINK. […]

  2. […] Pro memorie, in Antwerpen heb ik ooit ‘ns een héél fijne marathon gelopen! Niet omdat het zo dichtbij was, want dat was het niet, maar wél omdat Kathelijne mee mocht fietsen! Meer dan drie uur hardlopen in het gezelschap van Kathelijne, dan mag je je gelukkig prijzen. En steeds drinken, voeding, en psychologische ondersteuning vlak naast je, héérlijk! U kan het hier nog ‘ns herlezen: LINK. […]

Geef een reactie