za. jan 29th, 2022

Aldus sprak Herman Van Rompuy in het gezegende jaar 2009 de gevleugelde woorden: “Het belangrijkste is de richting aan te houden. Dat geeft Ruststabiliteit en houvast in tijden van crisis, onzekerheid en angst. Die rustige vastheid wil de regering bieden”.

En niet alleen de regering. We staan op amper 4 dagen en 16 uren van de marathon van Antwerpen.

Ik nodig daarbij àlle deelnemers aan de marathon van Antwerpen (en aan de 10 miles !) bijzonder warm uit om naar de maan te lopen! Meer praktische info over dat spannende buitenaardse avontuur vindt u terug op de website www.loopnaardemaan.be en  op de beknopte toelichting-annex-streepje-reclame:

http://www.sporta.be/magazine/artikels/loop-naar-de-maan-een-bijzondere-campagne-van-kom-op-tegen-kanker

Na amper drie weken campagne lopen er al meer dan 2.000 lopers mee naar de maan, en die hebben ondertussen – hou je vast – bijna 50.000 kilometers in de benen. Nou moe ! Nog slechts 337.000 kilometer te gaan.

De laatste week voor de marathon. Een speciale week. Vol rustige vastheid. De laatste (serieuze) training Kalmteis achter de rug, en verliep naar wens.

Bij nader inzien, toch nog een laatste keer naar de kine, omdat de rechterachillespees zeurt.

Niet veel, een beetje, maar toch. Marco, de stagiaire, spreekt de gevleugelde woorden: “Oh, wat interessant, een achillespees: dat heb ik nog niet behandeld!”. En hij deed dat vervolgens bijzonder goed. Thanks a lot, great job !

En nu dan: volstrekte rust. Wat rondlummelen en af en toe even met de foamrol aan de slag. Wat stretching en wat core stability oefeningen.

Een oase van kilometerloze tijd en ruimte. restday

Nog eens opzoeken hoe dat nu weer zat, met die voeding de week voor de marathon.

Wat rusteloos opzoekwerk over koolhydraten stapelen, over taperen, etc.

Om uiteindelijk toch te besluiten: laat ons maar gewoon doen (en eten), dat is al zot genoeg.

======

Geef een reactie