za. jan 29th, 2022

20151226_144108Wat is er tijdens een eindejaarsperiode fijner dan even te ontspannen  in een vreemde, te verkennen stad? Düsseldorf in dit geval. Ongeveer 600.000 inwoners, gelegen aan de Rijn, met Romeinse roots (las ik).

Nu de hoofdstad van de Telecom-business in Duitsland. En bekend voor zijn mode, grote bedrijven, en de Japanse community (las ik).

In december is het hier normaliter een 3°-tal graden celcius. Soms iets minder, soms iets meer, maar het klimaat lijkt dezer dagen behoorlijk op de dool: nu een stevige 15° graden en een stralend winterzonnetje.

En dus, citytrips en hardlopen, hoe werkt dat zoal? De oorspronkelijke bedoeling van de trip was “shopping” en eindejaarsaankopen, maar op tweede kerstdag was/is elke winkel hier gesloten … Geen nood, er stond een duurloop van 20 km op de planning, dat is een prima afstand, normaliter kan je met die afstand een flink deel van de stad bekijken & bewonderen. 20151226_145049In dit geval was de keuze: een eind langs de Rijn lopen, een lange strook vol groen, mooi om lopen met de steeds wisselende vergezichten op de stad.

Vergezeld door Kathelijne op de fiets, als coach.

Heerlijk. Zo zie je niet alleen de verplichte toeristische nummertjes, maar ook 20151226_134505de verborgen hoeken en kantjes van een stad, bv. een mini-haventje, of (zo dacht ik) een klein dorpje genaamd Meerbusch. Nadien bleken er in dat “dorpje” meer dan 50.000 mensen te wonen, maar goed, het léék tijdens het lopen op een gehuchtje.

Na het stuk langs de Rijn nog een stukje (de laatste kilometers) in het stadscentrum: tijd om te genieten van 20151226_163548de kerstsfeer, met kerstmarkt, en inclusief een reuzenrad.

En enigszins verrassend: tijdens de laatste twee kilometer plots een betoging van Koerden, tegen het geweld in noord-Turkije, met weliswaar relatief weinig deelnemers (zo leek het), maar met des te meer decibels (zo klonk het).

Het was een langzame duurloop, maar erg fijn om al lopend de stad te verkennen, en af en toe een pauze te nemen voor foto’s.

Morgen staat er 12 km duurloop op het programma, en dan verkennen we nog enkele stukjes Düsseldorf!

Andere fijne ervaringen met de combinatie citytrips & hardlopen ?

====

20151226_201800

Een gedachte over “Citytrips en @loopmaatjes ?”

Geef een reactie